Sense Categoria

Denuncien una residència lleidatana per posar en risc la salut de la plantilla i usuaris

Avatar
  • abril 19, 2020
  • 2 min read

Un pacient amb covid-19 en un hospital | acn

La UGT de les Terres de Lleida ha interposat una denúncia urgent davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social i davant el Departament de Treball, Afers Socials i Família contra la Residència Lleida-Balàfia I i II en considerar que aquesta està posant en risc la salut del seu personal i usuaris de l'equipament.

 

En un comunicat, el sindicat assegura que tant els treballadors com els usuaris de la residència estan exposats al contagi del coronavirus. Per aquest motiu reclama a l'empresa que gestiona el centre que adopti mesures de seguretat per protegir la salut de totes les persones i també que adquireixi més tests ràpids per detectar possibles casos de Covid-19.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Material de protecció escàs

Segons ha explicat el responsable de Dependència de la UGT-Terres de Lleida, Antonio Ordóñez, «el material de protecció que s'està entregant per part de l'empresa que ho gestiona, GSS, és escàs i en molts casos nuls». En aquest sentit, el sindicat ha indicat que el personal de la residència no disposa dels mitjans necessaris per desenvolupar la seva feina en condicions òptimes, fet que «posa en risc la seva salut i la de totes les persones que del centre».

 

Així mateix, també reclama més tests ràpids per detectar possibles casos de covid-19. «Sense detectar el virus no és possible treballar amb totes les garanties», ha afegit Ordóñez. La UGT també ha posat de manifest que el centre «no té prevists plants de contingència i continuïtat davant la possibilitat de l'augment de baixes mèdiques per contagis». Per aquests motius, el sindicat exigeix a la Inspecció de Treball visitar el centre i obligar a l'empresa adoptar mesures de seguretat «adients» per protegir la salut de totes les persones de la residència i evitar la propagació de la pandèmia.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *