El COILL fa a una crida «urgent» per captar infermeres voluntàries a Lleida

Imatge d'arxiu d'una infermera vacunant de grip un pacient | ACN

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha fet una crida «urgent» a tots i totes les professionals que no treballen per l'aturada laboral, provinguin de serveis no assistencials o perquè exerceixen altres professions, per tal que s'incorporin a l'àmbit assistencial a la demarcació de Lleida.

 

El COILL adverteix que la crisi sanitària generada pel coronavirus comença a posar al límit els recursos assistencials en Infermeria a Lleida. En aquest sentit, l'ens col·legial assenyala que «les previsions de llarga durada de l'actual conjuntura, l'esgotament físic i mental i l'alt índex de contagi de la covid-19», fan preveure «una davallada en el nombre d'infermeres i infermers de l'àmbit assistencial en els pròxims dies».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Demanen que s'inscriguin a la borsa d'infermeres voluntàries

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida demana a tots i totes les professionals d'Infermeria, que per la raó que sigui estiguin en situació d'aturada, s'inscriguin a la borsa d'infermeres voluntàries del COILL, que s'ha creat arran de l'emergència sanitària provocada pel coronavirus. Per fer-ho, cal posar-se en contacte amb el Col·legi a través del correu electrònic coill@coill.org.

 

La convocatòria es fa extensiva tant a les professionals –amb especialitat o no– que no pertanyin a l'àmbit assistencial (unitats docents, grups de recerca o consultes privades), com a les infermeres titulades que estiguin exercint altres professions i també a aquelles que es trobin en situació d'atur. El COILL estudiarà cadascuna de les candidates que s'inscriguin i, en funció de la demanda del Sistema de Salut a Lleida, activarà les gestions administratives i legals (estat de la col·legiació i assegurança professional) perquè es puguin incorporar a l'àmbit assistencial, amb totes les garanties.

 

El bonic missatge dels sanitaris de l'Arnau de Vilanova de Lleida

La Unitat de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha fet viral un vídeo publicat a les xarxes socials, en el qual, alguns dels treballadors agraeixen el suport rebut per part de la ciutadania.

 

Concretament, a les imatges es poden veure cartells amb missatges d'agraïment per tota l'escalfor que, sens dubte, el personal sanitari de la ciutat i d'arreu del país està rebent en aquests complicats moments. Tanmateix, animen a seguir-se quedant a casa, ja que, tal com ells diuen: «ells actuen».