La UdL cedeix espais a l’Arnau de Vilanova davant la previsió que necessiti més llits

Imatge del material donat per la UdL

La UdL dona material hospitalari a l'Arnau de Vilanova | UdL

La Universitat de Lleida (UdL) cedeix a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) per ajudar en la logística de gestió de la crisi ocasionada pel coronavirus, davant la previsió que el sistema sanitari «pugui entrar en col·lapse» en els pròxims dies.

 

El vicerector de Campus, Narciso Pastor, ha explicat que cedeixen els espais de la unitat docent del campus de Ciències de la Salut, a petició de l'hospital «davant la previsió que l'HUAV necessiti habilitar més llits per atendre pacients a partir d'aquest cap de setmana». Mentrestant, professorat i estudiants de Medicina, Infermeria i Fisioteràpia s'ha posat a disposició de la Gerència territorial de Salut per reforçar serveis. Altres porten a terme tasques de voluntariat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Emmagatzemar material hospitalari

La sala d'estudis, a la planta baixa, servirà per emmagatzemar material hospitalari. D'aquesta manera a l'Arnau de Vilanova podran «alliberen espais que es podran ocupar amb llits», ha dit Pastor, que no descarta «cedir més espai a mesura que el necessitin i ho demanin». La UdL, seguint els requeriments oficials, ha fet donació a l'HUAV de material de prevenció, com ara guants de nitril i màscares higièniques.

 

També ha cedit temporalment equips de la Unitat Quirúrgica de Torrelameu, que depèn de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agrària: un aparell portàtil de radiografies (PotroDX) amb un sistema de captura digital directa i un respirador per ajudar en deficiències de ventilació. El PotroDX, un sistema fàcil d'utilitzar i de ràpida obtenció d'imatges de qualitat, pertany al Quiròfan mòbil de Veterinària del Departament de Ciència Animal de la UdL.

 

A3 Leather Innovation Center, també ha fet donació de material

El grup de recerca del Campus Igualada-UdL, A3 Leather Innovation Center, també ha fet donació de material de protecció a la Direcció Assistencial Primària de l'Anoia. Així mateix, altres grups d'investigació com el de Neurobiologia evolutiva i del desenvolupament (grup UdL adscrit a l'IRBLleida) han lliurat a l'Hospital Arnau material de protecció personal: guants, màscares i alcohol.

 

Finalment, la Sala de Dissecció de la Facultat de Medicina acaba de realitzar una donació de material als hospitals universitaris de Lleida, Santa Maria i Arnau de Vilanova (HUAV). El material donat inclou guants de nitril, màscares quirúrgiques, bates i pijames d'un sol ús, peücs i gorres. El material ha estat lliurat aquest matí a l'Hospital Santa Maria, quedant tot registrat per l'oficina central de gestió de l'HUAV.