Sense Categoria

Vídeo: El bonic missatge dels sanitaris de l’Arnau de Vilanova de Lleida

Avatar
  • març 16, 2020
  • 4 min read
Vídeo: El bonic missatge dels sanitaris de l’Arnau de Vilanova de Lleida

La Unitat de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha fet viral un vídeo publicat a les xarxes socials, en el qual, alguns dels treballadors agraeixen el suport rebut per part de la ciutadania.

 

Concretament, a les imatges es poden veure cartells amb missatges d'agraïment per tota l'escalfor que, sens dubte, el personal sanitari de la ciutat i d'arreu del país està rebent en aquests complicats moments. Tanmateix, animen a seguir-se quedant a casa, ja que, tal com ells diuen: «ells actuen».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'emoció dels aplaudiments als balcons

Aquesta iniciativa ha arribat després de la primera nit d'aplaudiments als balcons per part dels ciutadans confinats a casa. Arran de l'èxit del primer dia de la iniciativa, aquest diumenge al vespre es va decidir repetir-la i demostrar que, junts, tot anirà bé.

 

Com no podria ser d'una altra manera, les xarxes socials han compartit el vídeo de l'hospital, així com les imatges que han arribat de l'acció solidària als balcons de la ciutat. Paral·lelament, el Departament de Salut va informar aquest diumenge que la demarcació de Lleida compta ja amb 36 casos positius per coronavirus i 202 persones aïllades.

 

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) presenta una campanya de Promoció de la Salut adreçada al gran gruix de la població que –responent a la crida #quedatacasa del personal sanitari– està en situació de confinament. Montserrat Gea, presidenta del COILL, ha manifestat que «aquestes persones patiran les restriccions de mobilitat i activitat pròpies d'aquesta situació i els afectarà la salut. Aquesta campanya de 'La teva Infermera' els ofereix pautes de nutrició, exercici o descans; consells per al teletreball saludable; recomanacions específiques per a gent gran, infants i dones embarassades; o protocols per a pacients domiciliaris de COVID19».

 

Sobre les condicions laborals que estan patint les infermeres, Gea ha dit que «batallarem en despatxos i on convingui per aconseguir els recursos que garanteixin la nostra seguretat en l'exercici de la cura infermera; però, en els centres de salut i hospitalaris no podem defallir».

 

L'esgotament físic i emocional de llargs torns de treball, l'alt grau d'exposició al contagi que suposa la cura infermera, els recursos propis i assistencials clarament insuficients o la dificultat per conciliar la vida personal i laboral; són un llarg degoteig de dificultats que el COILL demana que s'assumeixi amb compromís i ètica professional. «Les infermeres tenim pel davant un repte d'aprenentatge i, també, de lideratge i el que és segur és que el nostre coneixement i cura infermera són indispensables per a contenir aquesta pandèmia», ha clos la presidenta del col·lectiu.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *