Sense Categoria

Ball de xifres en el recompte de morts per coronavirus i altes mèdiques a Lleida

Avatar
  • abril 28, 2020
  • 2 min read

Imatge d'arxiu de sanitaris amb un pacient a l'UCI de l'Hospital de Manresa.  | ACN

Ball de números en l'informe fet públic aquest dilluns a última hora de la nit pel Departament de Salut. Segons aquestes xifres, la demarcació de Lleida ha registrat menys morts aquest dilluns (30 a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran i 176 a la RS de Lleida) que el passat diumenge (30 al Pirineu i 183 a Lleida). Sigui com sigui aquest 'error', podríem parlar d'una molt bona notícia després que aquest diumenge es registrés el pitjor registre de morts per la Covid-19, arribant a les 14 morts, la mateixa xifra aconseguida també el passat  27 de març.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

No obstant, si ens fixem en el nombre de nous positius, aquesta percepció canvia, ja que en les últimes 24 hores la demarcació de Lleida ha registrat un total de 48 nous positius; 7 a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, i la resta (41), a la Regió Sanitària de Lleida. En aquest sentit, la zona del Pirineu acumula ja 341 persones infectades per la Covid-19, mentre que la RS de Lleida aquesta dada augmenta fins a les 1.731 persones.

 

Pel que fa al nombre d'altes als centres sanitaris, tenim un problema similar al de les víctimes mortals per coronavirus; les xifres de diumenge són més altes que les de dilluns. En aquest sentit, si diumenge s'informava de 173 altes a la RS de l'Alt Pirineu i l'Aran i 768 a la RS de Lleida, en l'informe d'aquest dilluns es mostren 178 altes al Pirineu, davant les 739 a la Regió Sanitària de Lleida. Un ball de xifres que tocarà esperar a l'informe d'aquest dimarts al vespre per treure'n l'aigua clara i veure quina és l'evolució.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *