Sense Categoria

L’Arnau de Lleida habilita el gimnàs amb llits per a malalts amb Covid-19

Avatar
  • març 26, 2020
  • 3 min read

L'Arnau està saturat per la quantitat de pacients ingressats per coronavirus | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha habilitat el gimnàs del centre amb llits per acollir malalts amb coronavirus en cas que sigui necessari.

 

Els hospitals de Lleida també compten amb la possibilitat de derivar pacients lleus a centres sanitaris privats i a hotels i de moment ja s'han derivat alguns malalts des de l'Hospital Arnau de Vilanova i el Santa Maria cap a clíniques privades com la Perpetuo Socorro o la Montserrat, totes dues a la capital del Segrià. A més, hotels com el Nastasi s'han ofert per acollir pacients amb covid-19 i Salut ho està estudiant. La demarcació de Lleida ja compta amb més de 300 casos positius confirmats de covid-19 coronavirus i vint morts.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'Hotel Nastasi de Lleida s'ofereix com a possible hospital per a infectats de coronavirus

L'Hotel Nastasi de Lleida s'ha ofert com a hospital per a aquells infectats de coronavirus que ja estan en la fase final abans de superar el covid-19.

 

Així ho ha explicat el seu director, Rubén Lladonosa, que ha recordat que ja van contactar amb Salut fa quinze dies per plantejar-ho també amb la possibilitat d'acollir personal sanitari que no té allotjament a la ciutat o familiars dels malalts. El Departament de Salut ha confirmat que estan estudiant on ubicar un hospital temporal en un hotel de la ciutat però que la decisió definitiva del lloc es comunicarà en les hores vinents o divendres.

 

Una vuitantena d'habitacions disponibles

El Nastasi compta amb una vuitantena d'habitacions però hauran de ser els tècnics de Salut els qui determinin la capacitat total per acollir malalts. Quan les autoritats van obligar a tancar els establiments hotelers per la crisi del coronavirus, els responsables de l'Hotel Nastasi ja van oferir a Salut el seu establiment per si fes falta acollir sanitaris, familiars o malalts ja recuperats que encara havien de passar uns dies en quarantena.

 

Amb més de 300 casos de covid-19 i una vintena de morts a la demarcació de Lleida, els centres hospitalaris públics comencen a estar sobresaturats i Salut ja ha començat a estudiar aquesta possibilitat. De moment ja s'han derivat alguns malalts des de l'Hospital Arnau de Vilanova i el Santa Maria cap a clíniques privades com la Perpetuo Socorro o la Montserrat, totes dues a la capital del Segrià.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *