Lleida ajorna les Festes de Maig pel coronavirus i les unificarà amb les de la tardor

Pla sencer d'una diable del correfoc de la Festa Major de Lleida

La Paeria preveu un estalvi econòmic que podrà dedicar a altres qüestions “prioritàries” en aquests moments | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha decidit ajornar la Festa Major de Sant Anastasi, prevista del 7 a l'11 de maig, a causa del coronavirus.

 

Així ho ha avançat a l'ACN el regidor de Joventut i Festes de la Paeria, Ignasi Amor, que ho ha justificat pel fet que el dia d'avui encara no hi ha cap garantia per celebrar «esdeveniments de gran format» al maig i tampoc estan clares quines seran les fases de tornada a la normalitat una vegada s'aixequi el confinament.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Unificar les Festes de Maig amb les de Tardor

En aquest sentit, s'ha decidit unificar les Festes de Maig amb les de Tardor, que tenen lloc per Sant Miquel, al setembre. Amor ha destacat que el canvi suposarà un estalvi per a les arques municipals, que es podrà destinar a altres qüestions més «prioritàries» per la crisi sanitària. Segons el regidor Ignasi Amor, ja s'ha parlat amb els artistes contractats i amb molts d'ells no hi haurà cap problema per trobar noves dates per fer les actuacions i concerts «quan hi hagi garanties».

 

En qualsevol cas, Amor també ha volgut deixar clar que no tota la programació estava contractada, ja que «faltaven alguns serrells», però ha destacat que el canvi de dates sí que suposarà un estalvi a les arques municipals, que permetrà destinar diners a altres qüestions més prioritàries en el moment actual.

 

Artistes anunciats com Estopa o Don Patricio

Alguns dels artistes anunciats com Estopa o Don Patricio podran actuar igualment al setembre, segons ha assegurat Amor, que també ha volgut destacar que tothom entén la situació i «intenta» posar de la seva part. Així mateix, la Paeria comunicarà per carta la situació a totes les entitats de cultura popular que participen dels actes de la Festa Major, per mirar d'encaixar les seves actuacions al setembre.