Els agents de la Urbana de Lleida tenen material de protecció des de l’inici de la crisi

Operaris desinfectant la caserna de la Guàrdia Urbana de Lleida

Aquest dimecres es porten a terme treballs de fumigació a la caserna i també a tots els vehicles del cos | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida assegura que tots els efectius de la Guàrdia Urbana «han disposat dels elements de protecció necessaris per treballar amb seguretat des del primer dia de la crisi del coronavirus».

 

«Els agents compten amb mascaretes, guants així com gel hidroalcohòlic per a les mans i desinfectant per als vehicles», segons assenyala la Paeria, després que el sindicat majoritari de la Urbana, Asigull, denunciés la manca de material al cos per fer front a l'emergència sanitària. A més, fonts municipals indiquen que la disposició d'aquest material ha permès la Guàrdia Urbana cedir elements preventius a altres departaments municipals que també presten serveis essencials al carrer i atencions presencials a la ciutadania.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La fumigació de totes les dependències policials de la caserna

Una altra acció de protecció per als treballadors de la Policia Local de Lleida és la fumigació de totes les dependències policials de la caserna, que s'està realitzant aquest dimecres, juntament amb la desinfecció de tots els vehicles policials. Aquestes mesures integrals de prevenció també inclouen els agents cívics, que aquests dies recorren els espais públics de Lleida per tal de donar suport a la Guàrdia Urbana en les tasques de control de la circulació de vianants, donar informació o fer advertiments.

 

«Tots els equips han comptat amb guants i mascaretes per sortir al carrer amb protecció», segons la Paeria. L'Ajuntament de Lleida manté la crida a particulars i a empreses de la ciutat per donar material de protecció perquè el pugui utilitzi personal municipal d'àrees com ara serveis socials, cementiri, voluntariat i canera, entre altres, a banda de la Guàrdia Urbana i dels agents cívics. D'aquesta manera, la Paeria pretén garantir la disposició d'aquests elements mentre duri l'emergència.