Comarques

El poble lleidatà que també congela els impostos pel 2023

Marta Romera
  • octubre 24, 2022
  • 3 min read
El poble lleidatà que també congela els impostos pel 2023

El ple de l’Ajuntament de Corbins, va celebrar la setmana passada el ple i va aprovar per unanimitat les ordenances municipals pel 2023, que regulen els impostos i taxes dels serveis municipals, com són l’IBI urbà rústic, l’impost de la brossa, l’impost sobre els vehicles entre altres.

 

En aquest sentit, es mantenen els descomptes per a vehicles híbrids i elèctrics i les bonificacions per la instal·lació de plaques solars; continuant així amb les polítiques de sostenibilitat. L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha destacat que en l’actual context inflacionista «esdevé un deure de les administracions donar suport a l’economia de les famílies i fer un esforç perquè no els hi afecti la butxaca».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En aquest sentit, Verdú destaca la bona feina feta des de la parcel·la econòmica del consistori «que ens permet afrontar aquesta situació amb garanties». Altrament, l’alcalde ha etzibat que l’Ajuntament continuarà amb els seus esforços per aconseguir recursos d’altres administracions. Tot plegat, per «no debilitar els serveis públics», ha dit Jordi Verdú.

 

Daltra banda, el ple consistorial també va donar llum verda a una nova modificació del crèdit, de 24.000 €, per abordar l’increment del preu de l’energia així com actuacions en infraestructures i béns naturals. En aquest sentit, aquesta modificació servirà per finançar la reposició de cablejat elèctric que va ser robat i que no cobreix l’assegurança, per sorpresa del govern municipal.

El ple de Corbins també va tirar endavant una moció presentada per l’Associació Catana de Municipis, sobre l’impuls als municipis i la conciutadania. A grans trets, el document demana atorgar als ajuntaments del territori, més eines de governança per poder desenvolupar amb garanties accions de govern que garanteixin el benestar de la ciutadania, teixit empresarial i món associatiu. Tot plegat, després d’uns anys on s’ha patit una pandèmia i actualment la incertesa per la Guerra d’Ucraïna i el preu de les matèries.

Finalment, la sessió plenària també va aprovar una moció pel reconeixement i l’acompanyament en el dol gestacional, perinatal i neonatal. El text contempla la conscienciació d’aquestes pèrdues i el reconeixement de les famílies que el pateixen. Així, la moció aposta per desplegar diverses mesures que reconeguin aquestes pèrdues i trenquin el tabú i silenci social, com per exemple el suport a les associacions que vetllen per aquest reconeixement o crear espais de dol per les famílies.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *