Sense Categoria

Un home de 45 anys mor a Lleida per un possible cop de calor

Avatar
  • agost 8, 2018
  • 2 min read
Un home de 45 anys mor a Lleida per un possible cop de calor

Un home ha mort la matinada d'aquest dimarts a Lleida possiblement per un cop de calor. La víctima té 45 anys i havia ingressat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per un cop de calor. No obstant, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya està estudiant si la mort és a causa de la calor, ja que aquesta persona patia una patologia prèvia. De ser així, es tractaria de la cinquena víctima mortal de l'onada de calor.

 

Fins a cinc persones van ingressar en aquest centre hospitalari lleidatà durant la setmana passada per cops de calor, després de les altes temperatures registrades en els últims dies.

 

Fins a dia d'avui han mort tres persones a Catalunya com a conseqüència d'aquestes altes temperatures. Salut investiga si el decés d'altres dues també hauria estat per cops de calor. És el cas d'aquest home de Lleida i la d'un altre de 62 anys, que va perdre la vida aquest dimarts a Barcelona.

 

Víctimes mortals per la calor

El primer mort per la calorada es va registrar divendres a Barcelona quan un home de mitjana edat va ser atès pel SEM al carrer de Berlín i va ser traslladat a l'Hospital Clínic, on va acabar perdent la vida.

 

Els altres dos finats per l'onada de calor van ser dissabte a Tarragona: un home indocumentat va ser trobat dijous al carrer a Constantí, va ingressar a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII, on va perdre la vida dos dies després. I el mateix dissabte un home de 60 anys –també indocumentat- va ser traslladat molt crític al mateix Joan XXIII i va acabar morint al centre hospitalari.

 

Fi a l'onada de calor

En el marc del Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) que funciona des del 2004 i on participen unitats de molts departaments del Govern de la Generalitat, entre ells, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya està centralitzant tots els casos sospitosos de cop de calor per tal de fer-ne la confirmació, un cop realitzada totes les proves.

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *