La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida inaugura la 6a edició d’Humoràlia

La mostra Humoràlia, que la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida i l'associació cultural Humoràlia realitzen de forma biennal per a sensibilitzar sobre els drets humans a través de l'humor gràfic. s'inaugurarà aquest pròxim 6 d'octubre. Sota el títol ¡SOS Clima: sense planeta no hi ha futur' l'exposició explora des de l'humor i amb una clara voluntat crítica, les causes i les conseqüències de la principal amenaça que afronta la humanitat: el canvi climàtic.

 

L'exposició compta amb 50 obres seleccionades entre les més de 300 propostes rebudes d'autors i autores de 43 països diferents, i es podrà visitar al vestíbul de l'edifici Polivalent del campus de cappont durant tot el mes d'octubre abans d'iniciar la itinerància per diferents espais expositius del territori.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'acte d'inauguració s'iniciarà a la sala de Juntes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL amb la xerrada 'Escalfament global i drets humans: migracions climàtiques' de Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CEAR) i expert en migracions, sobre un dels principals impactes de la crisi climàtica.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida inaugura la 6a edició d’Humoràlia

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida inaugura la 6a edició d’Humoràlia dedicada a l’emergència climàtica | LleidaDiari.cat

 

A la zona exterior de l'edifici contigu tindrà lloc la inauguració de la mostra

Seguidament, a la zona exterior de l'edifici contigu, tindrà lloc la inauguració de la mostra, amb la presència de membres de la unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Lleida, i de la Diputació de Lleida, de la Junta de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida i de l'associació Humoràlia.

 

La música electrònica i experimental d'Inlet Industry acompanyarà l'acte, on també es podran degustar aperitius ecològics fets amb plantes silvestres de la mà del col·lectiu Eixarcolant. Des de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida estan convençuts del potencial de l'art per a l'educació transformadora, ja que el llenguatge visual, de la creativitat, del periodisme gràfic, de l'animació, ens connecta molt més amb la nostra sensibilitat i estimulen la reflexió i l'esperit crític.