L’oli de qualitat, el segell guanyador de la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges

Les Borges Blanques és sinònim de Garrigues i Garrigues, sense cap mena de dubte, és sinònim d’oli d’oliva verge extra de qualitat màxima. I d’això en saben molt a la Cooperativa de Sant Isidre, fundada el 1912 i guanyadora del premi gran productor Fruitat madur a la darrera Fira de l’Oli de les Garrigues. Segons ha explicat a LleidaDiari.cat el director comercial d’Oli El Terrall de la cooperativa, Francesc Vilanova, els olis guardonats pertanyien a la categoria de grans productors, que són aquells que produeixen més de 3.000 litres. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

3 línies d’oli i demostracions delicioses a la fira

La Cooperativa de Sant Isidre genera 350.000 quilos anuals d’oli, fet que els posiciona com una de les entitats més reconegudes del territori i, de fet, la més veterana que participa en la fira borgenca de referència. En aquests moments, de les seves instal·lacions neixen 3 línies diferents d’oli com son El Terral, l’Oliorgànica El Terral (ecològic) i l’Arbequa (Premium).

 

Gràcies a la parada de la Diputació de Lleida habilitada a la fira, des de la cooperativa van poder transmetre i fer arribar el sabor dels seus olis als visitants a través de les mans del xef Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou. Concretament, Moreno va delectar els presents amb un arròs de bacallà i carxofes amb escuma d’oli i un gelat, també elaborat amb el líquid daurat més preuat de la comarca.

Una agrobotiga per assaborir els productes tot l’any

Més enllà de la seva participació en la fira, la cooperativa té oberta tot l’any una agrobotiga amb tots els seus productes i altres elaborats amb l’oli d’oliva verge extra. Tots aquells que ho desitgin poden apropar-se a l’establiment, gaudir, tastar, assaborir i admirar el sabor i la qualitat d’aquest producte tan garriguenc que no deixa indiferent a ningú.