Comarques

Participa: Convoquen el III Premi d’Il·lustració del Segrià

La temàtica girarà al voltant del poema ‘Terra’, de Josep Maria Nogueras

Marta Romera
  • novembre 14, 2022
  • 4 min read
Participa: Convoquen el III Premi d’Il·lustració del Segrià

El Premi d’Il·lustració del Segrià, impulsat pel Consell Comarcal, ja ha obert la convocatòria per a la seva tercera edició, en què presenta tres novetats: per primer cop, el text triat per a la temàtica correspon al mateix autor a qui s’ha dedicat el Premi de Recitació, per buscar una continuïtat i coherència; s’equipara la dotació econòmica del primer premi de la categoria d’adults i del primer premi de la categoria jove amb l’objectiu de valorar més les obres del jovent; i s’estableix un segon premi únic, independentment de l’edat.

 

En aquesta convocatòria, el termini per a la presentació d’originals, en què es pot utilitzar qualsevol tècnica i estil, acaba el 9 de desembre de 2022. No es podran presentar al premi les persones guanyadores de l’edició anterior en la categoria en què van ser premiades, i tampoc s’admetran treballs premiats en altres certàmens.

 

Les propostes han de complir els requisits establerts a les bases i s’han de presentar presencialment, al registre del Consell Comarcal del Segrià, o bé per correu certificat, a l’adreça del Consell Comarcal del Segrià. Les obres presentades no han de tenir visibles l’autoria, han d’incloure en un sobre tancat la butlleta d’inscripció que es facilita i una autorització en cas de menors d’edat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

3 tipus de premis

Pel que fa als premis, se n’han establert tres: el primer de la categoria absoluta (a partir de 25 anys) i el primer de la categoria jove (de 16 a 24 anys), cadascun d’ells dotat amb 450€, equiparant-se així l’import, i un únic segon premi, de 300€, al que podran optar les obres de les dues categories.

Quant a la temàtica, i aquesta és una de les altres novetats, les il·lustracions hauran d’adequar-se al voltant d’un poema de Josep Maria Nogueras, que precisament va ser a qui es va dedicar el Premi de Recitació Poètica del Segrià 2022, amb la qual cosa es busca una continuïtat, una coherència i establir un lligam entre els dos premis. En aquest cas, el poema triat és ‘Terra’ del llibre ‘Transparent’.

La cap de l’àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla, explica que les novetats responen a la voluntat de millora: «Com que és un premi molt nou, a mesura que anem tancant edicions fem valoracions de com ha funcionat el Premi i anem incorporant petites millores. És el cas de l’equiparació de la dotació econòmica als primers premis perquè, malgrat sí que veiem estils diferents segons la generació de l’artista, l’art i la qualitat no entenen d’edat».

El jurat i els objectius

Al jurat del Premi d’Il·lustració repetiran l’il·lustrador Matias Tolsà, l’artista Mireia Serra Bernadó (Lily Brick) i el també il·lustrador Carles Porta Garcia. També en formaran part la guanyadora de la passada edició del premi, Adriana Carballo, i la cap d’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla. En el veredicte del jurat es tindran en compte aspectes com ara l’originalitat i creativitat de l’obra, l’adequació a la temàtica del Premi, el compliment de les bases del certamen, la qualitat artística de l’obra, els recursos tècnics emprats i els criteris propis de cada membre del jurat, que podrà declarar desert el certamen, en totes i cadascuna de les seves categories.

 

El Premi d’Il·lustració del Segrià té com a objectiu distingir i donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació, fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació, donar visibilitat als autors/es de la il·lustració gràfica de les Terres de Ponent i descobrir nous talents en l’art de la il·lustració entre el col·lectiu juvenil.

 

El concurs està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Podeu consultar les bases del III Premi d’Il·lustració del Segrià a la seu electrònica del Consell Comarcal i a l’enllaç: https://www.segria.cat/arees/cultura/premis/premi-dillustracio-del-segria

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *