Sense Categoria

Continua el conflicte per accedir a la finca Ramaderia Pifarré

LleidaDiari
  • setembre 29, 2015
  • 3 min read
Continua el conflicte per accedir a la finca Ramaderia Pifarré

Continua el conflicte per accedir a la finca Ramaderia Pifarr̩| Miquel Guijalba РFotografia: Ramaderia Pifarre

 

El conflicte veïnal de la Caparrella entre la finca Ramaderia Pifarré i el propietari d’un terreny annex que dóna accés a la granja sembla no trobar fi. Aquest dimarts era el primer que de 12.00 i 15.00 hores el camí d’accés podria ser utilitzat per vehicles de gran tonatge. El propietari ha retirat la tanca de ciment que barra el pas, però no ha deixat passar el camió de 19 tones.

El propietari de la finca s’ha negat a donar pas justificant que el decret de l’ajuntament que ha de permetre la circulació pel camí, només funciona per vehicles amb dificultats i ha dit “que aquest no és el cas”. 
 
En conseqüència, el camió ha hagut de donar marxa enrere. Els propietaris de la finca Pifarré hauran d’accedir el pinso pel camí d’Adif, tot i que amb camions més petits i en diferents viatges, ja que no està habilitat per la circulació de camions de més de 15 tones.
 
Aquest dimecres, entre les 12.00 del migdia i les 15.00 hores, Ramaderia Pifarré havia de subministrar, per primer cop prop de 20.000 quilos de pinsos i asfalt per alimentar durant una setmana els més de 300 vedells de la granja, fer el manteniment del bestiar i dels purins. Una situació que fa “inviable” treballar una explotació ramadera, segons ha afirmat Pifarré en aquest mitjà.
 
Ramaderia Pifarré va presentar dilluns a la Paeria un informe elaborat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya que apunta que la instal·lació de la tanca de blocs de ciment suposa un risc animal, ja que no es poden retirar les vaques mortes ni tampoc alimentar-les, per la qual cosa insta a retirar el material que impedeix el pas.
 
Malgrat tot, Ramaderia Pifarré no ha aconseguit l’objectiu de què l’executiu d’Àngel Ros signés un decret d’Alcaldia que permeti la reobertura del camí abans que surti la sentència judicial, recorreguda per la família Pifarré. Ara, per ara i durant els dos mesos vinents, l’accés a la propietat de la família Pifarré queda limitada tres hores a la setmana.
 
En aquest sentit, l’Ajuntament està treballant i analitzant possibles alternatives, sempre d’acord a la legislació vigent. Entre altres, cal tenir present que existeix un altre camí titularitat d’Adif i s’està estudiant la viabilitat d’aquest accés.
 
L’origen del problema
El cas de Ramaderies Pifarré va començar durant el cap de setmana de l’11 de setembre, quan els propietaris de la parcel·la annexa van construir el tancat de ciment que bloqueja el pas pel camí d’accés habitual a la granja. Des d’aleshores veïns, amics i familiar s’han mobilitzat per trobar una solució al conflicte
 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *