Tot el que han de saber els lleidatans per a poder votar en les eleccions del febrer

Tot el que han de saber els lleidatans per a poder votar en les eleccions del febrer

Consultes al cens electoral per a exercir el dret al sufragi en les eleccions al Parlament de Catalunya | Laia solanellas

Les mesures sanitàries imposades a conseqüència de la pandèmia poden originar que els col·legis electorals i locals de votació pateixin alguna modificació de cara als comicis al Parlament de Catalunya, que s'han de celebrar el pròxim 14 de febrer.

 

Per tal de facilitar la informació als ciutadans i ciutadanes sobre el col·legi electoral on podran dipositar el seu sufragi, a partir del dijous, 7 de gener, es publicarà el llistat definitiu de locals de votació pel 14-F, el qual es podrà consultar a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Lleida (https://www.paeria.es/cens/). Aquest enllaç dóna accés a un cercador, en què caldrà posar el DNI o la targeta de resident i la data de naixement per conèixer el col·legi de votació i la seva ubicació.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Consulta del cens telefònicament

També es pot fer la consulta del cens telefònicament, de manera presencial en l'Oficina d'Atenció Ciutadana i en el mateix col·legi electoral, el dia de la votació. (https://tramits.paeria.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?IdTema=50&IdTramit=2156).

 

Per altra part, cal recordar que, des del 28 de desembre i fins al pròxim dilluns, 4 de gener, també a través de la mateixa pàgina web de la Paeria, els lleidatans i lleidatanes poden consultar les seves dades personals en el cens (noms i DNI), per tal de corregir possibles errades, que els impossibilitarien el dret al sufragi. Les reclamacions sobre les seves dades censals es poden presentar en els Ajuntaments, Consolats o, directament, a les Delegacions Provincials de l'Oficina del Cens Electoral en el període assenyalat. Totes les reclamacions presentades es resolen en els tres dies següents i es notifiquen als interessats.