Constitueixen la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià

Representants d'administracions i entitats del tercer sector que formen part de la Taula de Salut Mental de Lleida

Administracions i entitats constitueixen la Taula de Salut Mental de Lleida | LleidaDiari.cat

La sala Alfred Perenya de Lleida ha acollit la segona sessió de la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià, promoguda per l'entitat Salut Mental Ponent i que ja es va presentar 17 de desembre passat.

 

La taula té per objectiu millorar la coordinació entre els diferents agents vinculats amb la salut mental a la comarca del Segrià i contribuir a impulsar el model comunitari d'atenció a la salut mental. Aquest dilluns, els representants de les administracions i entitats que en formen part han signat formal el document d'adhesió a la Taula, que, d'aquesta manera, ha quedat oficialment constituïda.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu

Les taules de salut mental són un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu, per promocionar l'atenció integral de la salut mental al territori. Les taules de salut mental busquen la implicació de tots els agents implicats: les entitats del tercer sector, l'administració local, la comarcal, les diputacions i la representació territorial dels departaments o organismes de la Generalitat de Catalunya. 

 

Des de Salut Mental Ponent, destaquen la importància de la implicació de tots els agents del territori a les taules que han de recollir tots els recursos, sota tres eixos de treball claus: coneixement i xarxa associativa, educació i sensibilització i promoció de les polítiques de salut mental.

 

Els integrants de la Taula de Salut Mental de Lleida i Segrià

Formen part de la Taula de Salut Mental de Lleida i Segrià, els departaments de Salut; Treball, Afers Socials i Famílies; Justícia; Educació i Interior, Diputació de Lleida, Consell Comarcal del Segrià, Ajuntament de Lleida, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Col·legi Oficial de Psicòlegs, Col·legi Oficial d'Infermeria, Associació Salut Mental Ponent, Salut Mental Catalunya Terres de Lleida. Coordinadora d'entitats de Salut Mental i Addiccions, AADDMM Terraferma, Federació Salut Mental Catalunya, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Associació Intress, Fundació Intress per a la Integració, Fundació Tomàs i Canet, Fundació Aspros, Fundació Alosa, Fundació Ilersis, Associació Agrupa't i FeSalut.

 

La coordinació per al funcionament de la taula anirà a càrrec de l'Associació Salut Mental Ponent i s'iniciarà amb una primera trobada del grup motor. A Catalunya s'havien constituït, fins avui, 23 taules de salut mental, i amb la de Lleida ja en sumen 24.

 

També et pot interessar…