Esport a l’estiu: Tot el que has de saber per a gaudir de la pràctica malgrat la calor

La calor, i el fred, no ens han d'impedir seguir amb el nostre ritme de vida normal i les rutines aplicades. Ara bé, sí que hem de tenir en compte que la meteorologia pot ser un factor determinant que pot influir en el nostre rendiment esportiu i, sobretot, en la nostra salut.

 

Per aquest motiu, és important saber que fer esport durant els mesos de més calor no està desaconsellat, però sí que requereix un coneixement dels senyals d'alarma que ens puguin indiciar una possible deshidratació. Amb l'esport se sua i, si a això, se li afegeix l'excés de suor que generen les altes temperatures, es crea la combinació perfecta per perdre líquids i minerals en excés.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Per tant, tots aquells que practiquin esport durant els mesos d'estiu i, en especial, en plena onada de calor, és rellevant que mantinguin una bona hidratació com a pilar principal. L'aigua és el líquid per excel·lència, però, a més a més, si hem fet un exercici que ens ha fet suar en excés també necessitem recarregar els dipòsits de minerals.

 

Aigua amb una bona composició mineral

En aquest sentit, es recomana beure aigua amb una bona composició mineral, és a dir, evitar les de mineralització dèbil per aquests casos, i, si és necessari, ens agrada i en tenim, optar també per begudes isotòniques. Una vegada ens hem hidratat, és recomanable no sortir a córrer o practicar qualsevol altre esport en les hores de més calor, tenir un bon control de les sensacions físiques que ens poden fer alertar com mareig, mal de cap o ganes de vomitar, i aprofitar els espais a l'ombra per a estar el màxim de temps possible.

 

Una vegada més, portar una alimentació saludable és essencial per a tenir un bon rendiment esportiu. Així que prendre força fruita d'estiu ben rica en aigua com la síndria, és també una bona tècnica per a recuperar-nos de la pèrdua d'hidratació en aquests casos. Utilitzar protecció solar, tenir dispositius electrònics que ens mesurin bé les nostres constants vitals, ficar-nos gorres i roba que protegeixi del sol i saber adaptar els entrenaments al moment del dia, són altres de les recomanacions essencials per a poder gaudir de l'esport durant l'estiu.