Sense Categoria

La contundent decisió que podria prendre Salut sobre la vacuna en els dies vinents

LleidaDiari
  • desembre 20, 2020
  • 2 min read
La contundent decisió que podria prendre Salut sobre la vacuna en els dies vinents
La contundent decisió que podria prendre Salut sobre la vacuna en els dies vinents

Vergés: “Si les vacunes arriben el 27 de desembre, començarem aquest primer dia” | LleidaDiari.cat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dissabte que Catalunya començarà la campanya de vacunació el 27 de desembre si arriben aquell mateix dia les dosis, com ha promès el ministeri de Sanitat. En una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio coincidint amb la Marató contra la covid-19, Vergés ha defensat que la vacuna «és segura» i que es pot parlar «d'un gran èxit» pel fet de tenir-la. 

 

Vergés ha dit que encara no sap qui serà la primera persona a vacunar-se a Catalunya, però ha recordat que «el col·lectiu prioritari són les persones en residències». La consellera ha dit que no sap quan s'assolirà la immunitat de grup, però que el seu objectiu és que sigui «tan ràpid com es pugui». «Nosaltres començarem el primer dia, sí. Si les vacunes arriben el 27, començarem aquest dia», ha assegurat Vergés.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'últim examen de l'Agència Europea del Medicament

La vacuna de Pfizer-BioNTech ha de passar l'últim examen de l'Agència Europea del Medicament (EMA) aquest dilluns, i posteriorment la Comissió Europea té previst acceptar-la en temps rècord i començar el repartiment. La campanya de vacunació s'iniciarà a la UE els dies 27, 28 i 29 de desembre, segons va anunciar la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, amb les dosis distribuint-se als estats el 26.

 

El govern espanyol va prometre enviar les primeres vacunes a unes 50 localitzacions arreu d'Espanya el primer dia, el 27, quan el ministre Salvador Illa va dir que començaria la campanya. Vergés ha assegurat que «és normal que la gent tingui dubtes» sobre la covid-19 i les vacunes, però ha remarcat que hi haurà molta informació. Segons Vergés, la vacuna «és una cosa molt positiva, dona esperança que això s'acabarà més d'hora que tard i que els esforços tenen sentit». «No ens fem un tret al peu just abans de guanyar la guerra», ha remarcat, en referència als antivacunes.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *