Atenció famílies: El Segrià ofereix un servei de cura d’infants gratuïta

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià ha posat en marxa, amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, un nou projecte, anomenat 'Temps per cures, temps per tu'.

 

Tal com ha detallat el cap de l'Àrea de Serveis Socials i vicepresident del Consell, Toni Bosch, la iniciativa té com a objectiu donar resposta a la cura puntual d'infants de forma gratuïta a càrrec de professionals qualificats per tal d'afavorir la corresponsabilitat en la cura dels infants i oferir suports puntuals en la conciliació laboral, familiar i social a les famílies de la nostra comarca.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

En tractar-se d'un projecte nou, i donada la complexitat de la comarca del Segrià, des del Consell s'iniciarà un pla pilot amb tres accions per a infants d'entre 2 i 14 anys, amb la finalitat de poder avaluar la demanda, i així poder reorientar les actuacions de cara als propers anys. Les accions que s'inicien amb aquesta finalitat seran, d'una banda, un servei fix de cures en equipaments municipals i, per als municipis que no tinguin el servei fix de cures, altres dos propostes: un servei puntual de cangur a domicili i un servei puntual de cangur per a activitats.

Reunió de coordinació del Consell Comarcal del Segrià

El Segrià ofereix un servei de cura d'infants gratuïta | LleidaDiari.cat

 

Servei fix de cures

Pel que fa al servei fix de cures en equipaments municipals, durant l'any 2022 s'ofereix aquest servei a 6 municipis de la comarca prèvia sol·licitud i compliment d'alguns requisits com disposar d'un espai municipal adequat i garantir un nombre estable d'infants. Aquest servei es farà en horari no lectiu: tardes i dissabtes al matí.

 

Quant als altres dos (per als municipis que no tinguin el servei fix de cures), el servei puntual de cangur a domicili establirà una borsa d'hores de servei de cangur amb caràcter gratuït que podran sol·licitar directament les famílies, mentre que el servei puntual de cangur per a activitats pot ser sol·licitat pels ajuntaments o les associacions, i són serveis de cangurs per donar suport a activitats com xerrades, tallers, plens, activitats esportives, reunions d'associacions, dies de lliure disposició escolar… Amb aquesta actuació es pretenen fomentar accions de participació ciutadana al territori i oferir suport en les iniciatives que hi ha.

 

Per tal de posar en marxa el projecte, s'ha contractat una coordinadora i s'ha creat una borsa d'integradors/es socials. Els ajuntaments, entitats i famílies interessades en aquests serveis poden fer una sol·licitud al correu electrònic tempspercures@segria.cat o contactar amb l'àrea de Serveis Socials del Consell, al telèfon 973 054 800.