Les Garrigues posa en marxa l’Oficina Comarcal de Transició Energètica

El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa l’Oficina Comarcal de Transició Energètica, un nou agent al territori per ajudar a ajuntaments, empreses i particulars a impulsar la transició energètica cap a un model energètic descentralitzat i renovable. Entre les accions de l’oficina, destaquen l’assessorament en la implementació de sistemes d’autoconsum basats en energia renovable o en la tramitació de subvencions per a la millora de l’eficiència energètica.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Amb l’objectiu de difondre les seves tasques, es realitzaran jornades informatives i sessions de treball arreu de la comarca sobre eficiència energètica. Els ciutadans, empreses i ajuntaments podran adreçar-se a l’oficina per conèixer mesures d’eficiència energètica i estalvi energètic, per optimitzar els consums en casos particulars, així com per tramitar subvencions o instal·lar sistemes d’energia renovable, com ara plaques solars.

 

L’oficina compta amb una tècnica especialitzada en projectes d’eficiència energètica i d’impuls de les energies renovables, Helena Sánchez, per tal de promoure projectes d’energia verda destinats a consistoris, empreses i particulars. Les sol·licituds d’assessorament s’hauran de tramitar mitjançant el correu transicio@garrigues.cat o el telèfon / WhatsApp 615816318. Un cop les peticions s’hagin rebut, es concretarà cita prèvia per atendre-les.

Aquest nou ens, ubicat a la seu del Consell Comarcal, estudiarà el potencial renovable dels municipis i els sectors primari, serveis i industrial per assolir els objectius previstos en la Perspectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT), amb el finançament de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). De fet, també actuarà com a agent interlocutor amb aquesta entitat perquè els municipis desenvolupin el Pla territorial per a la implantació de les instal·lacions d’energies renovables a Catalunya (PLATER).

 

El president del Consell Comarcal, Jaume Setó, recorda que «el Consell Comarcal treballem per implantar mesures que s’alineïn amb els objectius de sostenibilitat i transició energètica i, per exemple, ja comptem amb un projecte redactat per a la implementació de sistemes d’energia fotovoltaica per a l’autoconsum elèctric. La creació de l’Oficina per a la Transició Energètica és un pas més per contribuir a implantar aquestes mesures per ser més eficients energèticament arreu de la comarca». Una actuació que també s’alinea amb els objectius de sostenibilitat i transició energètica.