Sense Categoria

El Conselh Generau d’Aran crea una línia d’ajuts per al bestiar desaparegut

Avatar
  • gener 22, 2020
  • 2 min read
El Conselh Generau d’Aran crea una línia d’ajuts per al bestiar desaparegut

Per primera vegada els ramaders aranesos comptaran amb un ajut per a compensar les pèrdues generades pel bestiar desaparegut a la muntanya per les inclemències meteorològiques o l'atac de grans carnívors com l'ós.

 

El Conselh Generau ha obert ja la convocatòria de subvencions destinada a ramaders amb explotacions situades en zones de muntanya amb dificultats especials. Aquesta línia d'ajuts vol compensar la sortida prematura del bestiar gran de la zona de pastures o la pèrdua del bestiar desaparegut.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El termini de presentació de sol·licituds és en els vint dies laborables posteriors al 21 de gener

L'import de la subvenció per la sortida prematura de les pastures del bestiar serà el cost mitjà del manteniment dels animals, mentre que l'import de l'ajuda per bestiar desaparegut serà del 50% del valor del bestiar desaparegut durant l'estada a la muntanya.

 

El conseller de Territori, Paisatge i Gestió ambiental, Francés Bruna, ha afirmat que aquesta el bestiar desaparegut a la muntanya cap altre Govern l'havia tingut fins ara i ha afegit que «el suport a la ramaderia aranesa és un dels principals objectius» d'aquest Govern. El termini de presentació de sol·licituds és en els vint dies laborables posteriors al 21 de gener de 2020 i les bases d'aquesta convocatòria es poden consultar al BOP de Lleida.

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *