Sense Categoria

Primer congrés virtual a la UdL en l’estat d’alarma per la Covid-19

Avatar
  • abril 15, 2020
  • 2 min read

Un centenar de persones participen a la trobada de la Xarxa Internacional d'Universitats Lectores | LleidaDiari.cat

Un centenar de persones participarà a partir d'aquest dijous, 16 d'abril, en el segon congrés de la Xarxa Internacional d'Universitats Lectores (RIUL) que organitza la Universitat de Lleida (UdL).

 

La trobada, que havia de ser presencial, s'ha hagut de modificar a modalitat virtual arran de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 en l'àmbit global. És el primer congrés virtual que fa la UdL des que el govern espanyol va decretar l'estat d'alarma per la pandèmia.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El congrés comptarà amb la presentació d'una quarantena de comunicacions virtuals

Estudiantat, professorat, investigadors i investigadores, formadors i altres agents educatius de Catalunya, la resta de l'Estat espanyol, Itàlia, Portugal, Brasil, Colòmbia, Equador, Israel i Veneçuela prendran part en aquest congrés de dos dies sobre la lectura, l'escriptura i la literatura infantil i juvenil. El congrés comptarà amb la presentació d'una quarantena de comunicacions virtuals i també es podran seguir les conferències plenàries a través d'una plataforma que s'ha habilitat per a tots els participants. Sobre la taula posaran temes com ara la llengua en la poesia infantil, literatura i xarxes al segle XXI, o l'anàlisi del discurs poètic espanyol des de dues generacions i perfils de lectors (1980 versus 2010).

 

La conferència inaugural anirà a càrrec del professor de la UdL Antoni Clua, que parlarà de Mitemes i estructures al voltant a l'aigua en la mitologia grega. La de cloenda, amb el títol 'Les neolectures del segle XXI', correspondrà al professor de la Universitat d'Extremadura Eloy Martos. El segon Congrés Internacional de la RIUL té com a objectiu bàsic «potenciar el paper de la lectura, l'escriptura i la literatura infantil i juvenil a la Universitat, no només com a eines de treball sinó com a vehicle de promoció integral», segons expliquen els organitzadors. El congrés el coordinen els professors Moisès Selfa i Enric Falguera, del Departament de Didàctiques Específiques de la UdL, a través de la Fundació Universitat de Lleida.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *