Sense Categoria

Es reprenen les activitats nàutiques al Congost de Mont-rebei

Avatar
  • juliol 21, 2018
  • 2 min read

Imatge d'arxiu del congost de Mont-Rebei. | LleidaDiari.cat

 

El tram fluvial del Congost de Mont-rebei ja s'ha reobert a la navegació d'embarcacions i a les activitats nàutiques, després de rebre un informe favorable de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. I és que cal recordar que el passat dimecres els mitjans de comunicació informaven que s'havia tancat l'accés al públic després d'una esllvissada. Afortunadament, sense causar danys personals. 

 

No obstant, l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, a la comarca del Pallars Jussà, ha decidit mantenir tancat l'accés de vianants a través del camí del congost, a l'espera que es netegin la terra i els arbres que van caure durant l'esllavissada, unes tasques que compten amb la col·laboració de la Fundació Catalana la Pedrera i del cos d'Agents Rurals. S'espera que al llarg de la setmana vinent estiguin enllestits els treballs i es pugui reobrir a l'accés de vianants.

 

El centre d'informació de la Masieta, així com l'aparcament que hi ha accedint des de Sant Esteve de la Sarga continuen oberts. D'aquesta manera es poden atendre les necessitats dels visitants que aquests dies arribin a la zona per gaudir de l'entorn.

 

Esllavissada de terra i arbres

L'allau al congost de Mont-rebei, que va obligar a tallar un dels accessos, va tenir lloc el passat dimarts a la tarda a pocs metres d'una de les passarel·les en direcció al congost i van ser treballadors de la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestionen el pàrquing de Sant Esteve, els qui van alertar del despreniment. El Congost de Mont-rebei és un dels espais naturals que rep més visitants del Pirineu pel seu elevat valor paisatgístic i natural.

 

Després de rebre la notícia, l'Ajuntament d'Àger es va veure en l'obligació d'aturar totes les activitats nàutiques al Congost de Mont-rebei. Des d'aleshores, les empreses de lloguer de caiac i de vaixell turístic evitaven el pas pel Congost fins a l'espera que es determini el risc de nous despreniments. Ara, després de l'informe dels geòlegs, les empreses poden continuar realitzant des d'aquest dissabte les sortides igual que les feien abans.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *