Atenció: Confirmen la inhabilitació d’aquest exalcalde del Segrià

L’Audiència Provincial de Lleida ha confirmat la condemna a un any d’inhabilitació i 6 mesos de multa per a l’exalcalde d’Alcarràs Miquel Serra. Serra ha estat condemnat per un delicte de desobediència després de desatendre la Junta Electoral Provincial, que durant les eleccions de l’abril del 2019 li va requerir despenjar estelades d’una plaça pública i retirar una placa commemorativa del referèndum. De fet, Serra ja havia estat condemnat a tres mesos d’inhabilitació i una multa per haver obert el centre cultural ‘Lo Casino’ per al referèndum de l’1-O, quan era alcalde.

L’exbatlle, d’ERC, ha acusat l’estat de «persecució política» i ha titllat la pena de «desproporcionada». Segons el republicà hi ha hagut irregularitats al requeriment i ha assegurat que es tracta «d’una peça més de la causa general contra l’independentisme».

 

«Per defensar la llibertat d’expressió em demanen 1 any d’inhabilitació per càrrec públic», ha lamentat, i ha afegit que la condemna és per les seves «idees» i per «defensar la llibertat del país».