Confirmen diversos casos de virola de mico a Espanya i més de 20 sospitosos

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest divendres que fins al moment les anàlisis que està duent a terme l'Institut de Salut Carlos III han confirmat 7 casos de verola del mico. A més, segons el Ministeri, hi ha 21 mostres més que han donat positiu a una verola no humana i que ara s'han de seqüenciar per determinar quina mena de verola és.

 

Hi ha dues mostres sospitoses més que tornaran a ser analitzades. Sanitat ja ha anunciat que prepara la compra de milers de vacunes contra la verola tradicional per frenar l'expansió del brot. L'alerta va començar el 18 de maig al Regne Unit amb 4 casos confirmats, i en tres dies la Ponència d'Alertes del Consell Interterritorial de Salut va elaborar un protocol per a la detecció precoç de casos.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

El Ministeri de Sanitat confirma 7 casos de verola del mico i estudia 21 casos sospitosos més | LleidaDiari.cat

 

El quadre clínic inicial

La verola del mico no es considera «particularment contagiosa entre persones», segons Sanitat, que explica que la transmissió persona a persona és «limitada». El quadre clínic inicial normalment inclou febre, mal de cap, dolor muscular, inflamació dels ganglis i cansament. Dies després es desenvolupa una erupció a la pell de color rosat que sovint comença a la cara i s'estén a altres parts del cos. La majoria de persones es recuperen en un parell de setmanes, però en alguns casos es pot produir una malaltia greu.