Lleida

Confirmat: Es dóna llum verda al Pla de l’Estació

La modificació ha estat aprovada per 18 vots a favor i 9 abstencions

Mar Laborda
  • febrer 25, 2023
  • 3 min read
Confirmat: Es dóna llum verda al Pla de l’Estació

El Ple de la Paeria ha aprovat la modificació del Pla general d’Ordenació Urbana de Lleida per avançar amb el Pla de l’Estació, que s’ha treballat amb Adif, per atendre les condicions que havien aturat l’actuació. La modificació ha estat aprovada per 18 vots a favor i 9 abstencions, la qual cosa permetrà desbloquejar el desenvolupament urbanístic de l’entorn de l’estació de tren, amb el cobriment de les vies i la construcció d’un centre comercial d’uns 60.000 m2. El Ple municipal d’aquest divendres també ha aprovat la cessió d’un solar a la zona de Copa d’Or per construir-hi un nou equipament sanitari a Cappont. La sessió s’ha interromput per fer 5 minuts de silenci en solidaritat amb la població ucraïnesa i els milions de desplaçats.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que el Pla de l’Estació es tracta d’un projecte que va més enllà d’aquest mandat i que obrirà una nova etapa a la zona perquè la rambla de Ferran pugui recuperar la seva vitalitat i s’impulsi aquesta àrea estratègica. La nova ordenació és més flexible, modifica els usos permesos, amplia la superfície en format de centre comercial i actualitza costos, fet que permet garantir-ne la viabilitat econòmica. Preveu la construcció d’un equipament comercial de gran format, el cobriment de les vies i la construcció de la nova estació de bus, al costat de l’estació de tren, tant pel vessant de Pardinyes com pel vessant del Centre Històric.

El regidor socialista, Jaume Sellés, ha dit que el consens és imprescindible per a un projecte que té aquesta projecció i ha posat en dubte els aspectes polític, urbanístic i econòmics. Per part del Comú de Lleida, Sergi Talamonte ha concretat que cal que sigui un model comercial integrat al centre de la ciutat, amb l’aposta per connectar el barri de Pardinyes amb la rambla de Ferran i PrÍncep de Viana i per polítiques d’habitatge i transició ecològica. El regidor del Partit Popular, Xavier Palau, ha dit que és un projecte per transformar la ciutat, que crearà llocs de treball, unirà barris, cohesionà el centre de la ciutat i actuarà, entre altres, com a pol d’atracció d’inversions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La regidora de Ciutadans, Maria Burrel, ha afegit que es millorarà l’àrea de l’estació, que hi ha documentació tècnica i econòmica, que preval l’interès general i que la Paeria podrà recuperar la inversió del cobriment de les vies. La regidora no adscrita, Ángeles Ribes, ha qüestionat les condicions i les característiques que marcaran la superfície comercial, com quedarà el tema de l’habitatge -que està recollit amb uns màxims, però no uns mínims- i la mobilitat a la zona.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *