Articles

Protecció Civil no descarta un confinament total

  • gener 6, 2021
  • 2 min read
Protecció Civil no descarta un confinament total
Protecció Civil no descarta un confinament total
Protecció Civil no descarta un confinament totalImma Soler no descarta que es decreti un confinament total com al Regne Unit  | Cedida

 

La sotsdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Imma Soler, no ha descartat aquest dimarts un confinament total com el del Regne Unit. «Davant d'aquesta situació de pandèmia, qualsevol possibilitat es troba sobre la taula», ha dit a Rac 1 en preguntar-li per aquesta possibilitat. Soler ha indicat que cal anar veient com evoluciona la pandèmia i quin impacte tenen les noves restriccions que s'aplicaran a partir del dia 7 de gener, sempre amb aquest «difícil equilibri de continuar la vida social i econòmica i aconseguir evitar els contagis». D'altra banda, també ha aclarit que les llibreries podran obrir els caps de setmana si venen premsa.

 

[predef]lleidadiari-grup-facebook-619[/predef]

 

Demanen extremar les precaucions pel temporal

Paral·lelament, Protecció Civil ha activat l'alerta del Procicat per l’onada de fred amb una forta baixada de les temperatures a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu durant els tres propers dies. A més, a les comarques de l’interior de Catalunya i del prelitoral central també es podran assolir temperatures extremadament baixes durant la nit i fins a mig matí.

 

És per això que Protecció Civil demana extremar les precaucions, especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu (plaques de gel) i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit, amb especial atenció a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, els més vulnerables a les baixes temperatures.

 

Cal que aquest col·lectiu eviti sortir al carrer en les hores en què el fred sigui més intens. Es demana als familiars i amics de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé. També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions, i ventilar cada dia els habitatges, sense tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.