Balears Vadevi

El confinament no va reduir les pràctiques sexuals perilloses a Lleida

  • novembre 22, 2021
  • 2 min read
El confinament no va reduir les pràctiques sexuals perilloses a Lleida
El confinament no va reduir les pràctiques sexuals perilloses a Lleida

Els casos d'uretritis, relacionats sovint amb infeccions de transmissió sexual com la clamídia o la gonorrea, es van mantenir a la Regió Sanitària Lleida durant el confinament per la Covid-19. Així ho revela una recerca d'investigadors de la Universitat de Lleida i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, publicada a la revista 'Cureus', basada en dades dels serveis d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova i el CUAP Prat de la Riba.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els resultats suggereixen que les restriccions no van fer disminuir les conductes sexuals de risc. La recerca inclou pacients majors de 16 anys que van anar a urgències als dos principals hospitals de Lleida entre març i juny de 2019 i el mateix període de 2020.

 

 

El confinament no va reduir les pràctiques sexuals perilloses a Lleida

L'estudi s'ha realitzat amb dades de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova | LleidaDiari.cat

Amb una població de referència de 300.000 habitants, es van detectar 79 persones amb uretritis, el 94,9% de les quals eren homes. Els principals símptomes eren la secreció uretral (59,5%) i la disúria (26,6%), és a dir, dificultat o dolor en orinar.

 

Tot i que el 63,2% dels pacients van informar de relacions sexuals de risc el 2019 i aquest percentatge va disminuir fins al 43,9% el 2020, aquesta diferència no és estadísticament significativa, segons els autors de l'article, perquè no es va observar cap variació ni en el nombre de pacients ni en el seu gènere o edat. Van ser 37 a la mostra de 2019 i 38 a la de l'any següent. A més, les uretritis causades per clamídia van augmentar de forma significativa al 2020, segons l'investigador de l'IRBLleida i facultatiu de l'HUAV, Oriol Yuguero.

 

En aquest sentit, el mateix Yuguero comenta que no s'ha observat una reducció significativa del nombre de casos, probablement perquè les persones continuaven amb relacions sexuals insegures malgrat les restriccions socials i les dificultats que planteja el confinament.

 

Aquest és el primer estudi d'aquestes característiques realitzat a l'estat espanyol. Així mateix, segons els investigadors, si malgrat les restriccions de mobilitat i la por a la transmissió sobretot en els primers mesos de la covid, es van mantenir els casos i les relacions de risc, caldria buscar noves estratègies de control i contenció de les malalties de transmissió sexual.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.