Conferència per detectar el càncer de mama, al Casal de la Dona

Conferència per detectar el càncer de mama, al Casal de la Dona| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Casal de la Dona ha acollit aquest dilluns la conferència 'Detectar és vèncer. Et queda molt per viure’, impartida pel Dr. Edelmiro Iglesias, director de la Unitat de Mama de l’Hospital Montserrat de Lleida, amb motiu del Dia Mundial contra el càncer de mama –celebrat el passat divendres, 19 d’octubre- i dins l’Espai Salut del programa Activa’t al Casal.

La regidora de Drets Civils, M. Rosa Ball, ha presentat la conferència, a la qual han assistit una seixantena de dones. Ball ha destacat la col·laboració del Casal i de l’Hospital Montserrat de Lleida en la campanya de prevenció i detecció en els estadis més inicials del càncer de mama en dones de totes les edats, especialment entre les més joves de 50 anys. Igualment ha felicitat aquest centre hospitalari per la seva Unitat de mama de diagnòstic ràpid.
 
El càncer de mama és el tipus de tumor més freqüent entre les dones, que afecta una de cada nou dones. La clau de l’èxit rau en estar alerta per a detectar-lo i combatre’l a temps. Per això és important destacar que la curació d’aquest tipus de càncer creix any rere any.
 
Aquest taller sobre prevenció, tècniques de curació, recursos i serveis sanitaris és un dels tallers més sol·licitats per les dones. És un taller mensual que es realitza cada tercer dimecres de mes i forma part dels Tallers Itinerants, que a petició de les entitats de dones es traslladarà a les diferents seus de les entitats i vocalies de dones del municipi de Lleida.