Sense Categoria

Condemnen l’apunyalador confés de Lleida a 6 dies de localització permanent per agredir el seu company de cel·la

LleidaDiari
  • novembre 15, 2015
  • 3 min read
Condemnen l’apunyalador confés de Lleida a 6 dies de localització permanent per agredir el seu company de cel·la

Condemnen l’apunyalador confés de Lleida a 6 dies de localització permanent per agredir el seu company de cel·la| Text i fotografia: ACN

 

El jutjat d’instrucció 4 de Lleida ha condemnat l’acusat d’apunyalar 5 vianants a Lleida el 22 de setembre de 2014, Alejandro R. V., a sis dies de localització permanent per haver agredit a cops de puny el seu company de cel·la, de nacionalitat xinesa, al Centre Penitenciari de Ponent, el 3 de novembre de 2014. 

L’acusat va reconèixer els fets al judici i va justificar l’agressió perquè el seu company no el deixava dormir. També va demanar perdó i va assegurar que va reaccionar desproporcionadament a causa del trastorn psiquiàtric que pateix. Precisament la sentència, que el condemna per una falta de lesions, reconeix l’atenuant de trastorn paranoide de personalitat que defensava l’advocat de l’acusat des d’un inici i pel qual Alejandro R. V. es medica des que va ser diagnosticat pel psiquiatra Jaume Baró el passat mes de juny. L’apunyalador confés de Lleida haurà també indemnitzar la víctima amb 420 euros (60 euros per cadascun dels 7 dies que va trigar a curar-se).
 
“No deixava de parlar sol i jo volia fer la migdiada”. Això és el que va declarar l’acusat al judici per haver agredit el seu company de cel·la a la presó de Lleida. “Li vaig demanar que callés i em va amenaçar amb una fulla d’afaitar, així que em vaig defensar i el vaig pegar”, va afegir. Al final del judici, Alejandro R. va demanar disculpes a l’altre pres i es va mostrar penedit pels fets. “Des que em medico pel meu trastorn psiquiàtric no he tingut cap més problema. Ara no veig normal l’agressió”, va dir.
 
Aquest va ser el primer judici de faltes al qual s’ha afrontat Alejandro R. V. a Lleida, però no va ser l’únic altercat que va protagonitzar a la presó i pel qual se’l va aïllar al Departament Especial de Règim Tancat (DERT). Està pendent que l’apunyalador declari per les amenaces que va fer arribar per carta a un veí seu i que acompanyava amb la tapa d’una llauna de conserva. Pel que fa als apunyalaments que van causar el pànic pels carrers de Lleida encara no s’ha fixat data de judici perquè segueix en fase d’instrucció. Alejandro R. V. va ser condemnat el 22 de juny de 2015 per un jutjat de Logronyo a dos anys i dos mesos de presó per haver apunyalat l’any 2012 un home colombià a La Rioja amb una navalla.
 
L’advocat de la defensa, Jon Zabala, ha explicat que no recorrerà la sentència i ha celebrat que dos jutjats, primer el de Logronyo i ara el de Lleida hagin reconegut el trastorn psiquiàtric del seu client. Zabala també ha lamentat que el seu client segueix a la presó de Lleida perquè el centre penitenciari de Logronyo està ple.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *