Balears Vadevi

Condemnen a sis anys de presó l’home acusat de dur enganyades a Lleida dones veneçolanes i obligar-les a prostituir-se

  • juliol 19, 2017
  • 4 min read
Condemnen a sis anys de presó l’home acusat de dur enganyades a Lleida dones veneçolanes i obligar-les a prostituir-se
Condemnen a sis anys de presó l’home acusat de dur enganyades a Lleida dones veneçolanes i obligar-les a prostituir-se

Els acusats d'obligar a dones a prostituir-se, durant el judici a l'Audiència de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'Audiència de Lleida ha condemnat a sis anys de presó l'acusat d'obligar dones procedents de Veneçuela a prostituir-se en els dos bars que regentava a Lleida. La sala el considera culpable d'un delicte de tràfic d'éssers humans en concurs amb un delicte de prostitució coactiva i el condemna també a pagar una indemnització de 3.000 euros a una de les dones, que va declarar al judici com a testimoni protegida. L'Audiència de Lleida, en canvi, ha imposat una pena menor a l'altra acusada i la condemna a sis mesos de presó per un delicte d'immigració il·legal. Considera que l'acusada només acompanyava les dones fins a Lleida, on acabava la seva relació amb les víctimes, mentre que l'acusat era qui contactava amb les dones, les enganyava prometent-los feina com a cambreres perquè vinguessin a Lleida, organitzava i pagava els viatges i un cop a Lleida les allotjava i les obligava a prostituir-se perquè li poguessin pagar un suposat deute.

El judici va tenir lloc a l'Audiència de Lleida el 28 de juny i els acusats van negar les acusacions. Els encausats, un home propietari de dos bars de copes a la ciutat de Lleida i una dona d'origen veneçolà que va ser parella sentimental d'aquest, es van acusar mútuament d'encarregar-se del trasllat de les dones de Veneçuela fins a Lleida. Ell va declarar que les ajudava a viatjar fins a Lleida perquè eren conegudes de l'altra acusada i llavors parella seva, com a favor, i que volien venir a Espanya per fer compravenda de roba. Ella va dir que l'acusat li demanava que les acompanyés o les anés a buscar perquè volia que treballessin de cambreres als seus locals. Tots dos han negat que un cop a Lleida les obliguessin a prostituir-se ni que tinguessin constància que es dediquessin a la prostitució.

 

La fiscalia sol·licitava per a cadascun dels acusats una pena de set anys de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans i coacció i una multa de 5.400 euros. A més, demanava que indemnitzessin amb 10.000 euros la víctima que va denunciar els fets i que va col·laborar amb la policia com a testimoni protegit. Les defenses en demanaven l'absolució. La investigació es va iniciar el 22 de setembre de 2014 quan la Ucrif, la unitat de la policia espanyola contra les xarxes d'immigració i falsificació documental, va localitzar en un local de Terrassa una jove veneçolana en situació irregular. La dona va explicar que el seu home havia mort i havia de mantenir una filla així que a través d'un conegut va contactar amb els acusats, que li van oferir anar a Lleida a treballar de cambrera, en un dels locals de l'acusat, a canvi d'entre 10 i 30 euros per copa.

 

 

L'acusada és una dona de 26 anys, nascuda a Veneçuela i resident a València, i l'altre acusat és propietari de diversos pubs a Lleida on presumptament s'obligava dones procedents de Veneçuela a prostituir-se. Segons la testimoni protegida, quatre dones, inclosa ella, vivien en un pis a Lleida i només sortien per anar als locals a treballar. L'acusat els reclamava, segons la mateixa víctima, 3.000 euros més les despeses de viatge i allotjament, que li havien de pagar prostituint-se a canvi de 50 euros per servei i les amenaçava dient que si no complien, mataria els seus familiars a Veneçuela. Se sospita que els acusats van tramitar la repatriació de, com a mínim, vuit dones, entre els anys 2012 i 2013.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.