Sense Categoria

Condemnen a dos còmplices de l’exguàrdia civil de Lleida acusat de robar diners durant registres falsos

LleidaDiari
  • juny 21, 2016
  • 3 min read
Condemnen a dos còmplices de l’exguàrdia civil de Lleida acusat de robar diners durant registres falsos

Condemnen a dos còmplices de l’exguàrdia civil de Lleida acusat de robar diners durant registres falsos| Text i fotos: ACN

 

El judici que s'havia de celebrar aquest dimarts al penal 3 de Lleida a un exguàrdia civil acusat de fer registres per droga falsos en habitatges per robar diners als inquilins s'ha tornat a suspendre perquè l'acusat segueix negant els fets i tres testimonis clau no han comparegut. 

Ja es va suspendre la vista de conformitat l'1 de juny perquè l'exagent no va reconèixer els fets. Davant la nova petició de suspensió tant de la fiscalia com de la defensa, la jutgessa ha decidit assenyalar el judici contra l'exguàrdia civil per un altre dia, encara per concretar, i citar a declarar els testimonis que aquest dimarts faltaven. Pel que fa als altres tres acusats, un d'ells segueix desaparegut i els altres dos, A. S. i J. M. D. M., per a qui inicialment la fiscalia demanava 3 anys i 9 mesos de presó per a cadascú, han reconegut els fets aquest dimarts i han acceptat un any de presó com a còmplices de dos delictes de robatori amb intimidació. Les parts han acordat rebaixar la pena, aplicant-los l'atenuant de dilacions indegudes i retirant-los l'acusació pel delicte de pertinença a grup criminal.
 
Segons la fiscalia, els quatre acusats treballaven conjuntament amb l'objectiu d'obtenir un benefici econòmic il·legítim. Mentre A. S. i J. M. D. M. escollien i vigilaven els habitatges, J. A. M. N. I F. M. R., es presentaven als pisos, ensenyaven credencials i deien als inquilins que eren Guàrdia Civils i que anaven a registrar l'habitatge perquè sospitaven que hi havia droga. Durant el fals registre, segueix l'escrit del ministeri públic, aprofitaven per robar els diners que trobaven a les cases. Se'ls acusa d'un primer robatori el 14 d'abril de 2011 a Balaguer, d'on es van endur 4.000 euros, i d'un altre al dia següent, el 15 d'abril de 2011 a Lleida, on van aconseguir un botí de 340 euros. Es dóna la circumstància que l'exguàrdia civil es troba a la presó perquè va ser condemnat per estafar immigrants, cobrant-los diners a canvi de regularitzar la seva situació.
 
La fiscalia demana 8 anys i 3 mesos de presó per l'exagent, J. A. M. N., i per l'altre acusat, F. M. R., que està desaparegut i té una ordre de crida i cerca, per un delicte de pertinença a grup criminal (9 mesos), dos robatoris amb intimidació (tres anys per cadascun) i un delicte d'usurpació de funció pública (un any i sis mesos). Se'ls exigeix també una responsabilitat civil conjunta a tots quatre de 4.340 euros.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *