Condemnats a quatre anys i mig de presó els acusats de violar una noia a Vielha

Els acusats d'haver agredit sexualment una noia a Vielha

Els acusats d'haver agredit sexualment una noia a Vielha | LleidaDiari.cat

 

L'Audiència de Lleida ha condemnat per abús sexual a quatre anys i mig de presó els dos nois acusats de violar una noia a Vielha, a la sortida d'una discoteca, l'agost de 2017. La Sala, a més, els prohibeix acostar-se a menys de 100 metres de la víctima durant sis anys i els imposa cinc anys de llibertat vigilada, un cop surtin de la presó. L'Audiència també estableix que hauran d'indemnitzar la noia amb 7.000 euros cadascun.

 

La Sala no ha cregut els acusats, que en la seva declaració al judici, celebrat el 8 de novembre, van assegurar que les relacions sexuals havien estat consentides. La jove, que ara té vint anys, va explicar visiblement afectada que primer la va penetrar un d'ells i que quan va arribar el segon, el primer li va dir «ara tu». La sala ha cregut la declaració de la noia i considera provat que van abusar sexualment de la jove, primer un i després l'altre, tot i que ella els demanava plorant i repetidament que no ho fessin.

 

La fiscal demanava quinze anys de presó per a cada acusat per un delicte continuat d'agressió sexual. Considerava provat que van ser tots dos acusats qui van violar per torns la noia i que ella els va dir explícitament que no volia. També sol·licitava una indemnització de 25.000 euros pels danys morals patits. La defensa, en canvi, representada per l'advocat Agustín Martínez, sol·licitava l'absolució en entendre que les relacions van ser consentides i que la declaració de la presumpta víctima tenia contradiccions i imprecisions. Defensava que el testimoni de la denunciant no era creïble i que no havia quedat acreditat que hagués existit cap mena de violència o intimidació per part dels acusats cap a ella. Cal recordar que la víctima va declarar durant el judici celebrat el passat 8 de novembre mitjançant una pampara per tal d'estar protegida dels acusats.