Condemnat a dos anys i mig de presó per abusar de l’exparella a Lleida

Condemnat a dos anys i mig de presó per abusar de l’exparella a Lleida

Condemnat a dos anys i mig de presó per abusar sexualment de l'exparella a Lleida | Àngel Ullate

L'Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys i mig de presó un veí de Lleida de 23 anys per un delicte d'abús sexual. Els fets van passar el 19 de juliol del 2018 al replà de l'últim pis de l'edifici on viu la dona, a Lleida.

 

Segons la Fiscalia, que demanava una condemna de nou anys de presó, l'acusat va agafar dels braços la dona, la va col·locar contra la barana i, malgrat l'oposició de la víctima, la va violar. Tot i que la Sala entén que les relacions no van ser consentides, descarta que l'home fes ús de la força o la violència i per tant rebutja condemnar-lo per un delicte d'agressió sexual. També prohibeix l'home acostar-se o comunicar-se amb la dona durant quatre anys i l'obliga a indemnitzar-la amb 3.000 euros per danys morals.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Una relació sentimental de quatre mesos l'any 2017

L'Audiència de Lleida considera provat que l'acusat i l'exparella, que havien mantingut una relació sentimental de quatre mesos l'any 2017, van quedar al portal del domicili d'ella. Després que l'home insistís diversos cops, la dona va accedir a pujar amb ell a l'últim replà de l'edifici, on n'hauria abusat sexualment, tot i la seva oposició.

 

Segons l'informe del metge forense, l'agressió va provocar tres hematomes a l'espatlla de la dona i, segons l'informe emès pels Servei de Suport a l'Execució Penal, no s'aprecien afectacions psicològiques i seqüeles en la víctima a conseqüència dels fets.