Condemnat a dos anys de presó l’acusat de fer tocaments a una nena d’onze anys en un portal de Lleida

L'acusat de fer tocaments a una nena d'onze anys a Lleida, durant el judici a l'Audiència de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó l'acusat de fer tocaments a una nena d'onze anys al portal de l'edifici on tots dos residien, a Lleida. La sala també prohibeix l'home, O. M. C. G., de 46 anys, comunicar-se o acostar-se a ments de 100 metres de la menor durant dos anys per un delicte d'abús sexual. L'acusat va negar els fets durant el judici i va dir que només acariciava el gos que la nena duia en braços perquè li agraden molt els animals i col·labora amb una protectora. La sala, però, considera provat que l'acusat, amb l'excusa d'acariciar el gos que la menor duia en braços, va aprofitar per tocar els pits i els genitals de la nena, a qui va barrar el pas quan aquesta va intentar fugir. 

Els fets van tenir lloc el 29 de juny de 2016 a quarts de vuit del vespre al barri de Cappont de la capital del Segrià. La fiscalia demanava tres anys de presó i la defensa sol·licita l'absolució.
Durant el judici es van visualitzar les imatges de les càmeres de seguretat instal·lades a l'escala. En elles, es va poder veure com la nena entrava al portal, es trobava amb l'acusat i tornava a marxar, en comptes d'agafar l'ascensor com pretenia. Segons la fiscalia, en les imatges es podia apreciar com l'acusat barra el pas a la nena i com baixa la mà dreta per tocar-la, quan el gos estava més amunt perquè la nena el duia en braços, tal com va explicar també el mosso que va analitzar les imatges. La defensa, en canvi, sobre les imatges, considerava que no s'apreciava cap tocament.

 

La mare de la nena va explicar al judici que ella arribava de treballar quan la menor sortia del portal i que se la va trobar plorant i molt nerviosa i que en preguntar-li què li passava, diu que li va dir que li havia passat una cosa “molt forta”. Al cap d'una estona, va afegir, li va explicar els fets i des de llavors, durant un temps no va voler pujar a l'ascensor ni sortir a passejar sola amb el gos, si no l'acompanyava la seva germana. La psicòloga va declarar que el relat de la nena era centrat en el temps i l'espai i congruent i per tant li donava credibilitat.