Una veïna de Tàrrega es queda amb l’herència que la seva tieta va deixar a entitats

L’acusada de quedar-se amb 220.000 euros dels més de 400.000 que la seva tieta, morta el 2009, va deixar en herència a 26 legataris, entre entitats, particulars i institucions de Tàrrega, ha estat condemnada a pagar-los. Tot i que només 12 dels afectats van reclamar els diners, l’Audiència de Lleida diu que la veïna de Tàrrega ha de repartir els 220.000 euros entre els 26 legataris que figuraven al testament que la tieta va signar davant notari el 4 d’agost de 2008. Tot i que la fiscalia demanava que es condemnés la dona a 6 anys de presó, l’Audiència de Lleida la condemna a pagar una multa de 5.400 euros per un delicte d’apropiació indeguda. La Sala també diu que els fets no estan prescrits, tot i que així ho demanava la defensa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’acusada va declarar que l’encarregat de repartir l’herència era el marmessor, però l’home va morir quan faltaven més de la meitat dels diners per repartir. El fill del marmessor, que treballava amb ell en la gestoria familiar, va explicar al judici que l’advocat de les dues nebodes de la dona els va prohibir repartir entre els legataris els diners corresponents a productes bancaris. Una sentència judicial del 2011, però, ordenava les nebodes a repartir-los tots i elles no ho van fer. Una de les nebodes va morir el 2015 i l’altra ha estat condemnada ara per apropiació indeguda.

 

La tieta va signar un testament davant notari el 4 d’agost de 2008 en què s’incloïen donacions d’entre 3.000 i 12.000 euros a cadascun d’aquests legataris i especificava que els diners que sobressin dels comptes bancaris s’havien de repartir proporcionalment entre aquests. A les nebodes de part del seu home ja mort les va deixar en herència diverses finques familiars.

 

La dona va morir el juliol de 2009 i les dues nebodes van acceptar el gener de 2010 l’herència, que fixava el repartiment dels diners que hi havia al banc entre entitats, particulars i associacions targarines. Segons el fill del marmessor, eren més de 400.000 euros, la meitat dels diners en comptes bancaris i l’altra meitat en fons fixos, preferents, accions o plans de pensió. Els diners d’aquest segon paquet són els que van quedar pendents de repartir, a l’espera de quantificar-se.

 

Després de diversos procediments civils, una sentència judicial del 2011, que és ferma, ordenava les nebodes a repartir els diners pendents (uns 220.000 euros de productes bancaris més gairebé 30.000 que havien sobrat del primer repartiment) entre els legataris, però elles no ho van fer. Ara, l’Audiència de Lleida l’ha condemnat penalment a repartir els 220.000 euros reclamats pels legataris.