Presó per un home que va violar la seva fillastra a Lleida

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 11 anys i tres mesos de presó un home per fer tocaments i violar la seva fillastra quan aquesta tenia entre 8 i 9 anys. Els fets van tenir lloc al domicili familiar de Lleida entre els anys 2021 i 2022. El judici es va celebrar l’1 de febrer passat i la sala va escoltar la prova preconstituïda de la víctima, que va relatar els fets denunciats i va dir que no eren el primer cop que passaven. La sala ha considerat que el relat de la víctima és «plenament creïble i coincident» i es veu reforçat pels informes mèdics i forenses. D’altra banda, els psicòlegs del cas van donar credibilitat també a la nena i van detectar que el perfil de l’home, que va negar els fets, tenia elements que concorden amb un pedòfil.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’Audiència condemna l’home a 11 anys i tres mesos de presó per un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys. A banda de la pena, li imposa 5 anys de llibertat vigilada i li prohibeix acostar-se a menys de 200 metres de la víctima o comunicar-s’hi durant 13 anys. També li reclama 30.000 euros d’indemnització i li impedeix exercir qualsevol professió que impliqui contacte directe amb menors durant 16 anys i tres mesos.

Els fets

La víctima va explicar als psicòlegs del departament de Justícia que, el juny de 2022, el seu padrastre la va portar a una habitació del domicili familiar de Lleida. Allí li va tocar els pits i va ficar «la seva cosa en el meu forat. Això va passar més vegades».

Un metge forense va declarar en la vista que la nena presentava una zona envermellida a la part de la vagina després dels fets. Per la seva part, l’acusat, que es troba en presó preventiva arran de la denúncia, el juny del 2022, va negar les acusacions.