Societat

Els concursos de creditors es disparen, i molt, a Lleida

A les comarques de Ponent la constitució de noves empreses cau un 4,8% durant l'any passat

Laura Biela
  • gener 6, 2023
  • 2 min read
Els concursos de creditors es disparen, i molt, a Lleida

Els concursos de creditors creixen un 11,7% a Catalunya el 2022, amb 1.534 procediments iniciats durant l’any. L’augment és especialment pronunciat a la demarcació de Lleida, on es disparen un 130% els concursos, segons el balanç publicat per l’empresa Axesor aquest dijous. L’anàlisi publicada també mostra que a les comarques de Ponent la constitució de noves empreses va caure un 4,8% durant l’any passat. 

Per sectors, el comerç va ser el que va concentrar més concursos a l’Estat, seguit de la construcció i la indústria manufacturera. El sector de l’hostaleria, en canvi, ha continuat millorant les xifres del 2021, encara marcat per les restriccions per combatre la covid.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més insolvències, lleugerament per darrere de Madrid (1.589) i superant el País Valencià (1.003). Entre els tres territoris sumen sis de cada deu procediments concursals oberts el 2022 a l’Estat. En total, durant el 2022 s’han presentat 6.676 concursos, un 21,5% més.

Pel que fa a les dissolucions, Catalunya va registrar 9.556 extincions d’empreses, un 5,85% més que el 2021. La xifra està per sota de la mitjana estatal (8%) i lluny de la dada que ha registrat la Comunitat de Madrid (16,39%) i Andalusia (11,86%), que encapçalen el rànquing de mort empresarial.

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *