El concurs Ricard Vinyes Piano Kids and Youth reuneix joves talents d’arreu del món

La quarta edició del concurs Ricard Vinyes Piano Kids and Youth se celebrarà del 27 al 29 de juny a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. El certamen, adreçat a joves pianistes de fins a 17 anys, comptarà amb la participació de 33 promeses internacionals provinents de diversos països com Espanya, França, Rússia, Ucraïna, Moldàvia, Xina, Xile i Romania. Aquest concurs biennal alterna amb el concurs per a adults, i s’organitza en tres categories segons l’edat dels participants.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’acte de presentació del concurs ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, i la cap d’atenció a la ciutadania i presidenta de la comissió d’Humanització de l’Hospital Arnau de Vilanova, Maria Bonjorn. També hi han assistit Puri Terrado, directora de l’Auditori Municipal i membre del jurat, i Jordi Benseny, pianista, professor i organitzador del concurs. A més, els patrocinadors M. Carmen Grasa i Manel Llusera han destacat el suport a aquesta iniciativa que enalteix la cultura musical.

Enguany, el concurs compta amb una iniciativa especial: la col·locació d’un piano al vestíbul de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Del 26 al 29 de juny, de 10 a 19 h, tothom qui vulgui podrà tocar aquest piano, incloent-hi participants del concurs, alumnes d’escoles de música, professionals sanitaris i altres pianistes. Aquesta activitat busca subratllar els beneficis de la música per a la salut i ja va tenir una acollida molt positiva l’any 2019 a l’Hospital de Santa Maria.

El concurs s’inaugurarà el dijous 27 de juny a les 20 h amb un concert a càrrec d’Artem Kuznetsov, guanyador del Segon Premi del Concurs Internacional de Piano Ricard Vinyes 2023. Les proves del concurs, que són gratuïtes i obertes al públic, es desenvoluparan a la sala de cambra de l’Auditori, dividides per categories d’edat. El lliurament de premis tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 19 h, on els guanyadors oferiran una breu actuació.

Els premis del concurs varien segons la categoria, amb guardons que van des dels 200 fins als 2.000 euros. El jurat està integrat per reconeguts concertistes i pedagogs, incloent-hi figures internacionals com Stanislav Pochekin i Marta Zabaleta. Aquest esdeveniment no només reconeix les habilitats dels joves pianistes, sinó que també promou l’excel·lència musical i contribueix a la difusió de la cultura musical a Lleida i més enllà.