El Concurs Periodístic Josep Pernau arriba a la majoria d’edat

L’Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Joventut, Educació i Ocupació, juntament amb la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha convocat el XVIII Concurs Periodístic Josep Pernau, uns guardons que tenen com a objectiu estimular l’anàlisi de l’actualitat per part dels alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius i fomentar el coneixement i l’ús de la redacció periodística. El regidor d’Educació, Xavi Blanco, i la periodista i presidenta de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Laura Alcalde, han presentat la convocatòria 2023- 24 d’aquest premi i la seva imatge i han destacat que, enguany, els premis Josep Pernau arriben a la seva majoria d’edat. Blanco ha remarcat la importància d’aquests guardons «perquè fomenten el pensament crític entre els joves de Lleida». El responsable d’educació de la Paeria ha animat a tots els joves de la ciutat a participar en aquesta iniciativa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per la seva banda, la presidenta de la demarcació de Lleida del CPC, Laura Alcalde, ha explicat que «aquests guardons ajuden al fet que els joves reflexionin sobre què és i què no és informació». Per això «comptem amb la complicitat dels mitjans de comunicació locals, que fomenten que els joves comprin el diari i escoltin la ràdio». En aquest sentit, la presidenta de la demarcació de Lleida del CPC ha destacat que «un dels objectius del col·legi és fomentar el coneixement de la professió i aquest premi permet el treball a les aules dels diferents gèneres periodístics a la vegada que estimula, segur, vocacions a l’entorn de la comunicació».

 

Els Premis Pernau compten amb quatre categories:

  • 1a categoria: 1r i 2n d’ESO- Cartes al director
  • 2a categoria: 3r i 4rt d’ESO- Cartes al director
  • 3a categoria: Batxillerat i Cicles formatius- Articles d’opinió
  • 4a categoria: Batxillerat i Cicles Formatius- Fotografia periodística

El termini per presentar originals s’inicia el 4 de desembre i finalitza el pròxim 3 de març de 2024. L’acte de lliurament del certamen tindrà lloc al mes d’abril de 2024. Els treballs guanyadors i finalistes es publicaran als diaris locals de Lleida i també se’n farà difusió a diferents emissores de ràdio i xarxes socials. El jurat està format per diferents periodistes i membres del col·lectiu del professorat de secundària, batxillerat o cicles formatius de centres educatius de Lleida i presidit per la presidenta del Col·legi Oficial de Periodistes de Lleida. Els premis duen el nom del periodista lleidatà Josep Pernau, qui fou degà del Col·legi de Periodistes i impulsor del primer Codi Deontològic i del Consell de la Informació. Va rebre el premi Josep Maria Lladó a la llibertat d’expressió l’any 2002 i la creu de Sant Jordi l’any 2005, a més del Premi Internacional Manuel Vàzquez Montalban.