Concedeixen milions d’euros en ajuts a la indústria agroalimentària de Lleida

El secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, acompanyat del director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, han presentat els ajuts concedits a la indústria agroalimentària lleidatana, adreçats a la transformació i comercialització d'aliments i a la mitigació del canvi climàtic en la transformació d'aliments.

 

Així, el Departament d'Acció Climàtica ha resolt destinar 7,8 milions d'euros a les empreses agroalimentàries lleidatanes, que han beneficiat un total de 30 sol·licitants i permetran executar unes inversions pressupostades en prop de 49,8 milions d'euros. El secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, acompanyat del director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, i el fundador i codirector de Pastoret, Xavier Pont, en un moment de la presentació dels ajuts.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Aquest ajut s'insereix dins l'ordre aprovada pel Departament d'Acció Climàtica d'un total de 27 milions d'euros, que ha beneficiat 122 indústries agroalimentàries de tot Catalunya. En aquest sentit, la xifra percebuda per la indústria lleidatana representa el 32,1% del total de l'ajut. Les comarques de Lleida es situen així, pel que fa a l'import rebut d'aquests ajuts, darrere de Barcelona, que n'ha rebut el 34%, i per davant de Girona, que n'ha rebut un 20,4%, i Tarragona i Terres de l'Ebre, beneficiàries del 13,5%.

Imatge d'una roda de premsa de Carmel Mòdol

Concedeixen prop de 7,8 M€ en ajuts a la indústria agroalimentària de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La indústria càrnia ha rebut 1,3 M€

Per sectors, a Lleida la indústria càrnia ha rebut 1,3 M€, que els serviran per executar una inversió total valorada en 11 M€; la preparació de fruites i hortalisses ha rebut 3,1 M€, que els permetran executar projectes per valor de 19,4 M€; a la fabricació d'olis i greixos vegetals i animals s'han concedit 1,5 M€ per fer actuacions valorades en 7,8 M€; la fabricació de productes lactis rebrà 502.767 €, que serviran per cobrir part dels 1,9 M€ que faran d'inversió total. Pel que fa a la fabricació de productes per a l'alimentació animal, s'ha aprovat 1 M€, que es destinarà a l'execució d'actuacions valorades en 4,4 M€, i per a la fabricació de begudes s'han aprovat 350.000 €, que serviran per executar projectes valorats en 5,5 M€.

 

Noves instal·lacions per a la producció d'oli, sucs, melmelades, assecatge i envasat de ceba i elaboració de l'ametlla

Entre les empreses que han rebut subvenció hi ha Quadrat Valley, d'Albagés, queha invertit 1.115.000 d'euros en la instal·lació d'un molí d'oli. La nova instal·lació està integrada al paisatge i a la finca i permetrà elaborar olis Premium. Aquest projecte rebrà una subvenció de 312.344€. També en el sector de l'oli, l'empresa Borges Agricultural & Industrial Edible Oils, de Tàrrega, ha desenvolupat millores a la seva planta productiva per valor de 4.405.000 euros. La subvenció d'aquest projecte és de 500.000 €. I l'empresa Pons Tradició invertirà 1.195.000 euros en una nova instal·lació per a l'elaboració d'oli. L'ajut concedit en aquest cas és de 334.614 €.

 

En l'àmbit de les fruites i les verdures, l'empresa Infrusesa, dedicada a la transformació de fruites i verdures, durà a terme un projecte de millores tecnològiques de procés i ampliació d'una planta d'elaboració de sucs, melmelades i cremes, al terme municipal de Soses. La inversió serà de 5 M€, que comptaran amb un ajut de 350.000 €.

 

Cebes Recio, del Pla d'Urgell, durà a terme una ampliació de l'activitat d'assecatge i envasat de ceba. També incorpora una instal·lació per fer elaborats de ceba. El cost del projecte és de 3.071.000 euros, amb una subvenció de 500.000 €. Així mateix, l'empresa Mediterranuts invertirà 1.500.000 euros en una nova instal·lació d'elaboració de l'ametlla, subvencionada amb 458.265 euros.