Sense Categoria

El Comú comença a elaborar una llista per a les municipals del 2019

Avatar
  • setembre 25, 2018
  • 2 min read

Pla obert de l'assemblea del Comú de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'assemblea del Comú de Lleida va acordar aquest diumenge celebrar unes primàries per tal de confeccionar la llista electoral, que tindran lloc del 9 al 17 de febrer amb taules de votació repartides per tota la ciutat i l'Horta i amb l'opció que les persones registrades també puguin votar per via telemàtica. Des d'ara, el Comú recull les persones que volen optar a conformar aquesta llista electoral, que vol ser «transversal i ciutadana» amb l'aspiració de «governar la ciutat». L'agrupació d'electors ja ha obert el període de presentació de candidatures en què persones a títol individual o amb el suport d'organitzacions poden presentar la seva.

 

Aquest procés culminarà en un acte de presentació del conjunt de candidats que tindrà lloc al novembre, previ a l'assemblea de validació de les candidatures prevista pel mes de gener. Pel que fa al reglament de primàries, l'assemblea del Comú de Lleida va acordar que novament es farà amb un sistema d'elecció obert a tota la ciutadania, alhora que va consensuar que els dos primers llocs de la llista seran per a una dona i un home. Cal recordar que l'agrupació d'electors va obtenir dos regidors a la Paeria de Lleida en les municipals del 2015. Així mateix, l'assemblea va continuar el debat sobre la forma de candidatura més adequada per afrontar les eleccions municipals del 2019.

 

Unes eleccions municipals inesperades

El panorama de les eleccions municipals per al pròxim any 2019 a la Paeria ha estat força inesperat després que Àngel Ros, durant catorze anys alcalde de Lleida, anunciés aquest estiu que deixava l'alcaldia per a convertir-se en el nou ambaixador d'Espanya a Lleida. A partir de llavors, el PSC de Lleida va iniciar un procés de primàries que va culminar amb l'elecció del llavors segon tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa. Finalment, a finals del mes d'agost, Larrosa es va convertir en el nou alcalde de Lleida, a l'espera de què passarà en les pròximes eleccions del maig.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *