Cultura

La companyia La Baldufa, seleccionada per actuar a la prestigiosa fira FETEN de Gijón

ImPERFECT es va estrenar a la darrera mostra d’Igualada

Marta Romera
  • gener 19, 2023
  • 3 min read
La companyia La Baldufa, seleccionada per actuar a la prestigiosa fira FETEN de Gijón

El darrer espectacle de La Baldufa, ImPERFECT ha estat seleccionat per la Fira d’Arts Escèniques Europea per a nens i nenes, FETEN. Dirigit per Sol Picó, l’ImPERFECT es podrà veure a Gijón entre el 26 de febrer i el 3 de març. La Baldufa, que en la darrera edició de FETEN va ser reconeguda a la Millor Producció i al Millor Espai Escènic per La Faula de l’Esquirol, torna a aquesta fira, un veritable punt de trobada dels professionals del sector infantil de les arts escèniques a l’estat espanyol.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A FETEN, La Baldufa ja va rebre l’any 2019 el Premi a la Millor Interpretació Masculina, Ex Aequo, per l’espectacle Mon Pare és un Ogre, el 2015 Premi al Millor Espectacle i Premi a la Millor Direcció per Pinocchio, el premi a la millor adaptació teatral el 2012 per El Príncep Feliç, el premi a la millor interpretació masculina Ex Aequo 2010 pel Cirque Déjà vu, el premi al millor espai escènic Per El Llibre Imaginari el 2008 i dos premis més pel Baró de Munchausen al 2001: el de millor espectacle i el de millor escenografia.

 

ImPERFECT es va estrenar a la darrera mostra d’Igualada i ha passat també pel GREC a Barcelona i pel Sismògraf, a Olot, entre d’altres. Parla de les imperfeccions, de segones oportunitats i del dret a reinventar-nos. Sol Picó ha fet sortir de la zona de confort als tres membres de la Baldufa, Emiliano Pardo, Carles Pijuan i Enric Blasi, per crear un espectacle de dansa, un llenguatge completament nou per al grup lleidatà. «És un honor que una fira de referència del teatre per a nens i nenes com és FETEN torni a comptar amb la Baldufa» explica Enric Blasi, qui afegeix «Agraïm a FETEN la seua aposta per fer un lloc a espectacles poc convencionals com l’ImPERFECT, una oda als reptes on experimentem nous llenguatges fora dels canons establerts».

ImPERFECT ha estat coproduït per Mostra Igualada, Festival GREC, Festi’Mômes, Questembert Communauté i LaSala – Centre de Creació d’Arts per a les famílies. També ha comptat amb la col·laboració de Teatro Cánovas de Málaga, Festival Sismògraf d’Olot, Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida i Sant Andreu Teatre – SAT, de Barcelona.

 

Celebrem que en l’avanç de programació de FETEN 2023 hi hagi també les companyies d’origen Lleidatà Festuc Teatre (Bunji, la petita Coala), Zum-Zum Teatre (El Testament) i la Romancera Teatre (M.A.R.E.), així com el gran nombre de companyies Catalanes, moltes d’elles membres també de la TTP (l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics).

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *