Sense Categoria

Els comerços de Lleida podran obrir els festius 1 de novembre i 29 de desembre

Avatar
  • octubre 29, 2018
  • 2 min read

Imatge d'arxiu de l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

 

El tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Rafel Peris, ha informat als col·lectius representatius del sector comercial de la ciutat de Lleida, que els dos dies que l’Ajuntament de Lleida ha determinat com a dies d’obertura comercial addicional permesa, pel pròxim any 2019, seran l’1 de novembre i el 29 de desembre. Rafel Peris ha explicat que, com cada any, la tria «es realitza després de consultar dates amb una quarantena d’operadors de diferents formats i associacions de comerciants de Lleida, i al final es pacten les dates més sol·licitades».

 

Cal recordar que la Paeria determina aquests dos dies d’obertura comercial que se sumen al total de vuit que decreta la Generalitat de Catalunya. En el darrer trimestre d’aquest any 2018, els comerços podran obrir en festiu els pròxims dies 1 i 25 de novembre i 6,8,16,23 i 30 de desembre. 

 

La polèmica amb altres dies festius i l'obertura de comerços 

Cal recordar que el passat dia 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, no va alterar el mercat setmanal de Solsona. Així ho van comunicar des de l'Ajuntament de Solsona després de consultar-ho a paradistes i comerciants de la ciutat. De la seixantena de marxants que habitualment munten parada a la capital del Solsonès només en van faltar un màxim de cinc. D'altra banda, el consistori recordà que el 12 d'octubre és un dels dies festius d'obertura comercial autoritzada establerts per la Generalitat de Catalunya i, per tant, els establiments que vulguessin també podien aixecar la persiana.

 

En la mateixa línia, l'Ajuntament de les Borges Blanques també va obrir i treballar amb normalitat el passat dia 12 d'octubre. Amb aquest gest, el seu alcalde, Enric Mir, va voler donar a conèixer que des de la capital de la comarca lleidatana de les Garrigues no tenien res a celebrar i que, per tant, seguien amb el seu calendari laboral amb normalitat. Els comerços que també ho van desitjar, van poder obrir les seves portes sense problemes.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *