Comencen les obres de restauració dels patis de la Universitat de Cervera

Universitat de Cervera

La històrica Universitat de Cervera | Viquipèdia

 

La Generalitat, mitjançant l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha iniciat les obres d'urgència de restauració de dos dels patis interiors de la Universitat de Cervera. Promoguda pel Departament de Cultura, aquesta obra tindrà un cost de 48.400 euros aportats per l'INCASÒL, mitjançant els fons provinents de convenis de transferències amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, en el marc de l'1% cultural, i el Departament d'Educació.

 

Les obres consistiran en la restauració de les cornises i les impostes lineals inferiors, situades en les façanes sobre l'alqueria dels porxos, dels patis de l'arxiu i de la biblioteca. S'executaran en un període d'un mes i mig. Es retiraran els elements de pedra que han perdut la major part del material, així com els elements trencats o danyats per l'envelliment.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els trencaments parcials de la pedra de les impostes es restituiran amb morter

Els trencaments parcials de la pedra de les impostes es restituiran amb morter de reposició tractat amb la coloració equivalent a la pedra de l'obra i tots els elements de pedra que conformen les impostes es rejuntaran amb morter de calç acolorida, garantint així, la consolidació dels carreus i l'estanquitat de l'aigua pluvial. La pedra de les cornises es restaurarà amb pedra de Torà i es faran injerts puntuals als trams enderrocats de la secció de la imposta. La Universitat de Cervera, bastida entre el 1718 i el 1740, és un imponent edifici de planta rectangular i amb torres prismàtiques als angles, ubicat prop de l'antic call jueu de Cervera. És un monument històric declarat bé cultural d'interès nacional.

 

També et pot interessar…