Comencen les tasques d’enderroc de l’edifici de l’antiga Wonder per part de la propietat

Comencen les tasques d’enderroc de l’edifici de l’antiga Wonder per part de la propietat| Redacció – Fotografia: Christian Botargues (Facebook Wonder Forever)

 

L’entitat bancària propietat de l’edifici de l’antiga discoteca Wonder ha començat aquest dimarts les tasques d’enderroc de les instal·lacions, després dels diversos requeriments i multes de l’Ajuntament de Lleida un cop el passat 3 d’octubre declarés en ruïna imminent l’edifici, ubicat a la carretera de Saragossa, partida Gensana, atès el mal estat en què es trobaven les instal·lacions i el risc que podia suposar per a les persones i per a l’entorn. 

Aquesta ordre es va emetre després d'una inspecció que van fer els tècnics municipals i comprovar els desperfectes que s’estaven produint a l’antic centre d’oci pel desmantellament i desmuntatge que s’estava fent de les instal·lacions per part de persones alienes a la propietat.
 
Tot i així, la propietat no va acomplir el termini de 72 hores que li havia donat l'Ajuntament perquè iniciés les tasques d'enderroc, per la qual cosa se li va imposar una multa coercitiva de 1.000 euros. Finalment, aquest dimarts, segons ha explicat la primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps, la immobiliària de l’entitat bancària ha assumit després d’un procés judicial la plena possessió de la finca, s’ha fet càrrec de les instal·lacions i de la vigilància i seguretat de tot l’immoble i ha iniciat les obres de desmuntatge dels elements de l’edifici, que es perllongaran diverses setmanes. 
 
La Paeria ja havia emès el passat 8 de setembre una altra ordre d’execució reclamant als propietaris que prenguessin les mesures necessàries per tal d’evitar l’accés de persones alienes a la propietat i que es retiressin totes les peces de l‘edifici amb risc de despreniment. Vist que no es van adoptar les mesures reclamades (la propietat havia presentat al·legacions al primer decret) i després de la progressiva degradació de les instal·lacions i el risc que podia suposar a causa dels saquejos que està patint l’immoble, es va ordenar la ruïna imminent i l’enderroc de les mateixes, establint un termini de 72 hores per iniciar les obres. Paral·lelament es van adoptar mesures cautelars i de forma subsidiària, com vigilància per part de la Guàrdia Urbana, per impedir l’accés a les instal·lacions mentre no es començaven les obres.