Sense Categoria

Comencen les obres de connexió de la nova canonada d’abastament d’aigua de Pinyana

LleidaDiari
  • octubre 4, 2015
  • 4 min read
Comencen les obres de connexió de la nova canonada d’abastament d’aigua de Pinyana

Comencen les obres de connexió de la nova canonada d’abastament d’aigua de Pinyana| Redacció – Fotografia: Google Maps

 

Les obres de connexió de la nova canonada d’abastament d’aigua procedent de Pinyana a la xarxa general de transport i distribució de Lleida s’inicien aquest dilluns, 5 d'octubre, amb l’objectiu de posar en servei la nova canonada d’abastament d’aigua de Pinyana a la ciutat. Les obres comportaran afectacions al trànsit en el tram de Rovira Roure entre les rotondes amb Onze de Setembre i Avinguda de Pinyana.

El punt de connexió de la nova canonada d’aigua amb la xarxa de distribució serà a l’Avinguda Rovira Roure, a l’alçada del carrer Periodista Trappa i de l’Hospital Arnau de Vilanova. La connexió fa necessari el creuament de la doble calçada de l’Avinguda Rovira Roure amb dues canonades d’acer de 600mm i 500 mm de diàmetre respectivament.
 
La complexitat de les obres i la fondària de la rasa que cal realitzar –d’uns cinc metres aproximadament- comportarà afectacions al trànsit en el tram de Rovira Roure entre les rotondes amb Onze de Setembre i Avinguda de Pinyana. L’afectació al trànsit es farà per fases i es mantindrà dos carrils en sentit Onze de Setembre –entrada a la ciutat- i un carril en direcció Avinguda Pinyana –sortida de la ciutat.
 
Com a ruta alternativa a Rovira Roure es recomana l’Avinguda Ciutat Jardí, que comunica la carretera N-240 –rotonda a l’alçada del Camí de la Creu- amb l’Avinguda Onze de Setembre. Amb l’objectiu d’informar la ciutadania de l’inici de l’obra i minimitzar al màxim les afectacions als veïns i veïnes es col·locaran cartells informatius amb els recorreguts alternatius recomanats en tota la zona.
 
Amb la posada en funcionament de la nova canonada que abasteix Lleida des del dipòsit d’Alpicat es podrà regular amb major eficàcia la pressió de la xarxa de distribució a la ciutat. L’abastament de la ciutat per la nova canonada permetrà també reduir el nombre d’avaries o trencaments de la que es podien produir amb major risc per la canonada vella que ara quedarà en desús. L’actuació, a càrrec de l’empresa ACUAES, s’allargarà fins a principis de desembre.
 
L’obra de connexió de la nova canonada d’abastament d’aigua de Pinyana consta de tres fases:
 
Fase 1 
Obertura de la rasa a la calçada sentit Onze de Setembre-Avinguda Pinyana. S’habilitarà la calçada contrària amb un carril per sentit.
 
Trànsit en direcció Avinguda Pinyana: Un carril
 
Trànsit en direcció Onze de Setembre: Dos carrils (calçada i carrer lateral davant Mercadona).
 
La parada de bus de les línies L2, L3, L5 i L6 “Arnau de Vilanova” es trasllada a la calçada lateral entre Germanies i Periodista Trappa (davant Mercadona).
 
Fase 2
Obertura de la rasa a la calçada sentit Avinguda Pinyana-Onze de Setembre. S’habilitarà la calçada contrària amb un carril per sentit.
 
Trànsit en direcció Avinguda Pinyana: Un carril
 
Trànsit en direcció Onze de Setembre: Dos carrils (calçada i carrer lateral davant Mercadona).
 
La parada de bus de les línies L2, L3, L5 i L6 “Arnau de Vilanova” seguirà a la calçada lateral entre Germanies i Periodista Trappa (davant Mercadona).
 
Fase 3
Obertura de rasa a la calçada lateral a l’alçada del carrer Periodista Trappa per a la construcció de l’arqueta subterrània de connexions i valvuleria de les canonades. El trànsit per aquest carril lateral quedarà restringit exclusivament per l’accés al supermercat Mercadona i veïns del carrer Periodista Trappa.
 
En aquesta fase es restablirà el trànsit amb normalitat per l’Avinguda Rovira Roure, així com la parada de Bus “Arnau de Vilanova”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *