Comencen a distribuir les vacunes de la verola del mico amb un enviament a Espanya

La Comissió Europea comença a distribuir les vacunes de la verola del mico entre els països del club comunitari amb un primer enviament de 5.300 dosis a Espanya. Segons ha comunicat aquest dimarts l'executiu comunitari, es tracta del primer lliurament i la resta es faran en les pròximes setmanes i mesos, tot prioritzant els estats més afectats.

 

La Comissió Europea ha comprat de manera centralitzada, com ja va fer amb les vacunes contra la covid-19, 109.090 dosis del vaccí de la farmacèutica danesa Bavarian Nordic contra la verola del mico.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Com en el cas de les vacunes contra la covid-19, la distribució dels vaccins es farà segons la població de cada país i es prioritzaran aquells estats amb més casos de verola del mico. Les vacunes s'entreguen directament a la companyia farmacèutica dels estats.

 

Un programa específic de salut

Es tracta del primer cop que s'utilitza pressupost europeu, a través d'un programa específic de salut, per comprar directament vacunes per distribuir entre els estats membre. Des del 18 de maig s'han registrat 2.682 casos de verola del mico en 23 països de la Unió Europea, segons dades de la Comissió Europea.