Comencen a pintar els 19 habitatges destinats a famílies desnonades del seminari de Lleida

Comencen a pintar els 19 habitatges destinats a famílies desnonades del seminari de Lleida| Redacció – Fotografia: Miki de Santiago

 

Més de 50 treballadors han començat a pintar els 19 habitatges destinats a famílies desnonades o en risc d'exclusió social, a l'espai cedit per la Diòcesi de Lleida. L'empresa AkzoNobel ha donat més de 1.000 litres de pintura per poder donar color al projecte 'Llars del seminari' del Bisbat de Lleida, una iniciativa que compta també amb la col·laboració de Decoracions Tarròs. Les noves llars s'han construït en una ala de l'edifici que la diòcesi tenia destinada a seminari i centre d'estudis.

Carles Santmartín, de la Llar del Seminari de Bisbat de Lleida, ha donat les “gràcies a Bruguer, Decoracions Tarròs i a totes les altres empreses i institucions que han col·laborat en aquest projecte, que té com a principal objectiu ajudar a aquells que més ho necessiten”. En resposta al seu agraïment, José Antonio Jiménez, director general d’AkzoNobel, ha explicat que “la nostra motivació és retornar el color a la vida de totes aquestes famílies”.
 

Let’s Colour al país i a tot el món
Let’s Colour és un projecte internacional de la multinacional holandesa Akzonobel. El seu objectiu és tornar l'alegria a tot tipus d’espais a través del poder regenerador del color. Aquest projecte es va traslladar a Espanya el 2011 amb iniciatives com el pintat solidari a Écija (Sevilla). La companyia va donar a l'ajuntament d'aquesta localitat 14.000 litres de pintura perquè els seus habitants poguessin tornar-li el color després de les inundacions sofertes durant aquell Nadal. L’any següent, el 2012, va ser el torn de Barcelona. Akzonobel va col•laborar amb l'artista Fernández-Coca per a pintar de color el pati infantil del Centre Penitenciari de dones de Wad-Ras, on les internes compartien hores de joc amb els seus fills. L'any passat, Bruguer va col•laborar amb la creu Roja a la restauració de diversos centres.
 
A la resta del món s'han dut a terme iniciatives similars a països com Brasil, Gran Bretanya, França o Holanda, entre d'altres.