Comença la campanya de vacunació a les escoles de Lleida

Comença la campanya de vacunació a les escoles de Lleida| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Paeria posa en marxa la campanya de vacunació als centres educatius de la ciutat, dirigida als alumnes de 6è de primària i de segon d’ESO. Aquest dimarts, a través de l’àrea de Salut Pública de la Regidoria de les Polítiques per als drets de les persones, es començarà a administrar les primeres dosis de la vacuna contra l’Hepatitis A i contra el virus del papil·loma humà als alumnes del col·legis Princep de Viana i Sagrada Família. Li seguiran una seixantena d’escoles i instituts que durant el curs vacunaran els seus alumnes.

 
L’acció s’emmarca en el programa municipal de salut escolar, inclòs en el Pla Municipal de Salut de la Paeria, per a la millora de la salut dels escolars a la ciutat. El programa preveu diverses activitats de les quals s’informa als centres i a les famílies dels alumnes, perquè autoritzin la vacunació.
 
Les accions que es desenvoluparan durant el curs són: els exàmens de salut que es practicaran als infants de 4 anys i a l’alumnat nouvingut que accedeixi al centre docent per primera vegada, en el cas que no segueixin el “Programa de seguiment del nen sa” en un Centre d’Atenció Primària; i el control d’acompliment del calendari de vacunes sistemàtiques a l’alumnat nouvingut al centre. A partir d’aquí s’administraran les diferents vacunes als alumnes de 6è de primària que són: contra l’hepatitis A, contra la varicel·la, l’antimeningocòccica C conjugada, contra el virus del papil·loma humà i contra el tètanus i la diftèria. Igualment, se seguirà el calendar amb els alumnes de segon d’ESO, administrant les dosis corresponents.
 
L’equip de salut escolar de la Regidoria fa un seguiment del calendari de vacunació per comprovar el correcte funcionament i per atendre les consultes que es puguin generar. A més, el programa municipal preveu activitats de promoció de la salut i d’aprenentatge d’hàbits saludables als escolars i d’assessorament als centres docents sobre aspectes s’hi relacionin.